Är Harley-Davidsons nya elhoj-koncept framtidens färdmedel?

Harley-Davidsons framtida elhojar ska locka in nya kundgrupper – och nu vill motorcykelmärket övertyga kunder att man inte längre behöver sleeve-tatuering och läderjacka för att gå med i Harley-klubben.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2019-01-29 14:31  |  Lästid: 2 minuter

På CES-mässan i Las Vegas tidigare i år visade det anrika motorcykelmärket Harley-Davidson upp sina första bilder på två nya elscooter-modeller som planeras för lansering inom en snar framtid.

Hojarna har beskrivits som eldrivna ”Two-wheelers”, en mopedliknande variant med typiskt avskalad och futuristisk form, och en mountainbike-liknande modell som utrustats med allt från rejäl dämpning till terrängdäck. 

Är Harley-Davidsons nya elhoj-koncept framtidens färdmedel?
Foto: Harley-Davidson

Förutom ett speciellt utseende bjuder de nya modellerna även på flera nya och revolutionerande funktioner som verkligen ska peka på att framtiden är elektrisk. Men innan en lansering blir klar står tillverkaren inför en del olika utmaningar.

De ska bland annat locka till sig en helt ny målgrupp och övertyga potentiellt nya kunder att man inte längre behöver sleeve-tatueringar och läderjacka för att gå med i Harvey-klubben. En satsning som helt enkelt siktar mot att håva in flera yngre kunder.

Även om båda hojarna har presenterats som eldrivna motorcyklar, är deras utformning och silhuett knappast något man vanligtvis brukar associera med kategorin.

Scootrarna ser förstås ut att vara fullt eldrivna, även om Harley-Davidson ännu inte har meddelat några vidare detaljer kring motorn, laddningsräckvidden och batteriets funktioner.

Är Harley-Davidsons nya elhoj-koncept framtidens färdmedel?
Foto: Harley-Davidson

Harley-Davidson har hittills inte namngett konceptet och det är oklart när en lansering blir aktuell. Den som vill ligga i framkant vad gäller eldrivna färdmedel gör dock rätt i att hålla ett öga på tillverkarens hemsida under våren. 

Dela på Facebook
Tweeta