Årets bartender Hedda Bruce ger sin bästa dryckestips – från barer till prylar

Hedda Bruce, ”Årets bartender” på hyllade cocktailbaren Tjoget i Stockholm, listar sina spritiga favoriter.

Joel Ågren  |  Publicerad 2022-08-16 15:59  |  Lästid: 2 minuter

Bar (internationell)

The Clumsies 

Grym bar i en av mina favoritstäder i Europa – Aten. På The Clumsies är det alltid högt tryck och härlig stämning. Baren, centralt belägen i en gammal byggnad från 1919, hamnade på plats nummer 4 på The world’s 50 Best Bars årliga lista, och det är inte svårt att förstå varför. Jag har aldrig haft en tråkig kväll där och ser fram emot nästa besök.

theclumsies.gr

Bar (svensk)

Lucys Flower Shop

Sjukt snygg bar som alltid levererar bra stämning och drinkar. Testa Rye & apple, min personliga favorit på menyn, om du inte redan gjort det. Till sommaren öppnar Lucys Flower Shop en pop up-bar i Humlegården för dig som föredrar att dricka dina drinkar i solen. 

lucysstockholm.se

Pryl

Remy Savage vattenglas

Tunna, enkla och krispiga glas som fungerar till det mesta. Allt från drinkar, med eller utan is, till något bubbligt, typ en väldigt god öl. Remy Savage-serien inkluderar även lowball-glas, highball-glas och coupette-glas om man vill utöka glassamlingen ytterligare. 89 kr.

barkonsult.se

Drink

Fall back 

Manhattan alltid varit en av mina favoritdrinkar. Fall back är en variant på Manhattan, skapad av bartenderlegenden och geniet Sasha Petraske som tyvärr gick bort för några år sedan. Den innehåller: 30 ml rye whiskey, 30 ml apple brandy, 15 ml röd söt vermouth, 15 ml amaro notion, 2 dash Peychaud’s Bitter. Rör drinken kall och servera i ett coupette-glas.

Öl

Ekta Pils 

En riktig törstsläckare från grymma O/O Brewing i Göteborg. Precis det jag vill dricka när jag är sugen på en kall öl. 26 kr (nr 34363).

Sprit 

Orange Vermouth från Spriteriet 

Charlotta Berglund som ligger bakom Spriteriet är ett geni och gör allt från riktigt bra likörer till vermouths inspirerade av svenska råvaror. Den orangea vermouth hon skapade förra året kommer jag aldrig att glömma. 325 kr (nr 36492).

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-08-16 15:59