Arket och Tretorn samarbetar – gör regnplagg för storstan

Vattentäta vinnarplagg hittas i samarbetet mellan Arket och Tretorn.

Daniel Lindström  |  Publicerad 2021-10-04 10:20  |  Lästid: 2 minuter

På fritiden vistas Arkets designchef Anna Teurnell mycket på familjens sommarställe i Stockholms skärgård. Regniga dagar plockar hon gärna svamp i skogen. Och som bekant finns det inget dåligt väder, bara dåliga klä…

– Jag har alltid en hel samling funktionsplagg hängande framme för gäster att låna.

Nu kan hon addera produkter från Arkets nya kollektion i samarbete med Tretorn som kommer ut i butik denna månad – regnjackor, regnbyxor, boots, väskor och sydväst. Plaggen har snygga funktionella detaljer som regnskydd som leder regnvatten från kroppen, värmande, fleecefodrade fickor och svetsade sömmar.

– Rörelse och att vistas i naturen inspirerar oss alltid och är något vi har med oss när vi designar våra kollektioner. För hösten ville vi skapa en funktionell kollektion som
funkar i alla väder, såväl i skärgården som i stan. I Tretorn hittade vi en partner som vi delar samma hängivna engagemang för kvalitet och hållbarhet med, förklarar Anna Teurnell.

Kollektionen är framtagen med FSC--certifierat naturligt gummi i samtliga boots samt DMF-fri, vattenbaserad polyuretan (WBPU) med återvunnen polyester i
plaggen. En materialkombination som minskar plaggets -miljöavtryck avsevärt.

– Den största utmaningen med samarbetet var att skapa regnkläder som klarar vårt oförutsägbara skandinaviska väder men som också uppfyller våra krav på hög design och hållbarhet i form av klassiska plagg som kan vårdas, uppskattas och användas i många år framöver, fortsätter Anna.

I stort sett samtliga produkter är svarta, vilket gör att kollektionen känns både urban och modern.

– Vi har inspirerats av traditionella fiskarkläder både när det kommer till regnjackornas silhuett och färgerna. Svart är en funktionell och stilig färg som gömmer smuts och som enkelt paras ihop med kostym och jeans. Även om kollektionen till stor del består av klassiska regnjackor och skor så har vi också tagit fram ett par svarta slip-on-skor.

Arket och Anna Teurnell tror på en fortsatt stark outdoortrend inom modet, särskilt efter pandemin.

– Definitivt! Det nordiska klimatet kan vara väldigt oförutsägbart, men det behöver inte nödvändigtvis hind-ra människor från att leva sina liv och vara ute i naturen om de har lämpliga kläder. Vi har ett ständigt fokus på plagg som främjar rörelse. Nyckelord är design, kvalitet, prestanda och hållbarhet.

Samarbetet mellan Arket och Tretorn finns ute i butik nu.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-10-04 10:21