Asket-grundarnas sommartips: Dolda skärgårdspärlor och bästa pizzan i stan

King låter landets vassaste modeprofiler guida Sverige runt i sommar.

Tom Cehlin  |  Publicerad 2021-07-21 10:09  |  Lästid: 2 minuter

En hemmasemester står på schemat för de flesta. Under sommaren guidar Kings favoritmodeprofiler Sverige runt med stopp vid, bland mycket annat, gotländska kalkbrott, amerikanska ljuskonstnärer och den bästa pizzan utanför Italien.

August Bard Bringéus och Jakob Dworsky lanserade för några år sedan klädföretaget Asket med målet om ett hållbart företag med rättvist producerade produkter. Nyligen öppnade man sin första butik i Stockholm. 

 Ön
Stockholm 
Adam & Albins sommarrestaurangprojekt på Långholmen, en liten ö vid Södermalm. De är fortfarande väldigt hemlighetsfulla om sommarens plan, men jag är säker på att det kommer att bli underbart. Det är smått omöjligt att boka bord, men om ni är två personer och du kommer dit spontant så kan de oftast göra plats. En av mina favoriträtter förra sommaren var deras flatbread, enkelt men något utöver det vanliga.

Gällnö 
Stockholms skärgård
En dold pärla i Stockholms skärgård: ett ställe som är ganska orört trots att man kan nå det med färja. Jag och min fästmö åker dit minst en gång per sommar och stannar över natten. De har ett väldigt charmigt men enkelt ställe där man kan bo, en underbar liten restaurang och en gullig handelsbod för att sno ihop en sista minuten-picknick. Det blir inte mer svensk sommar än det. Gallno.se

Vitemölla strand
Österlen 
En bit utanför Kivik där August spenderade alla sina somrar finns det en otrolig – kilometerlång – sträcka av bred, vit sandstrand. Under högsommaren kan man känna lukten av varm tall som fyller luften och se ett mjukt, honungs-aktigt ljus från solnedgångarna. Jag har inte gjort det själv, men det verkar finnas underbara hajkingstigar och möjligheter för att rida hästar längs kuststräckan också. 

Stångehuvuds naturreservat
Lysekil
Ett naturreservat känt för sin röda bohusgranit och sina väderbitna klippor – landskapet är utomjordiskt. Det råkar också vara platsen där vi plåtade vår första damkollektion. Bara en tjugo minuter lång färjetur från Lysekil hittar du Gullmarsstrand Hotell i Fiskebäckskil, ett riktigt bra ställe att bo på och deras spa (som du hittar ovanpå havet) är det bästa stället för att koppla av. 

Fuori di Pizza 
Stockholm
Den bästa italienska pizzan i stan. De har fyra bord på Hantverkargatan med kvällssol, där det dånar av fotgängare, biltrafik, bussar, leveranser och italienska pizzabagare som skriker på italienska – det känns som om du har lämnat Kungsholmen och hamnat i Italien. Stället drivs av en italiensk pappa och hans son som lagar genuin pizza som har fått jäsa länge, vilket ger den en speciell karaktär. Fuoridipizza.se

Dela på Facebook
Tweeta