Tv-spelen som kommer dominera under 2017

King guidar dig till åtta tv-spel som kommer att driva dig till obetald semester.

David Johansson  |  Publicerad 2017-01-20 12:30  |  Lästid: 3 minuter
Tv-spelen som kommer dominera under 2017

Resident Evil 7: Biohazard

Resident Evil är förmodligen den spelserie som skrämt slag på flest generationer spelintresserade. Med sin fullständigt vidriga skicklighet att utföra jump scares på ett allt annat än billigt sätt har Resident Evil gång på gång visat att de befinner sig i det absoluta toppskiktet av skräckspel. Den elfte installationen i serien släpps i slutet av januari och utspelar sig i en överdriven amerikansk småstad, och är det första Resident Evil-spel som kan spelas från ett förstapersonsperspektiv.

Releasedatum: 24 januari.

Absolver 

Tv-spelen som kommer dominera under 2017

Under 2016 års E3-konvent var samtliga närvarande rörande överens om att spelet Absolver från de okända Sloclap var mässans största överraskning. Absolver är spelet som enligt många blandar det bästa från Dark Souls och Street Fighter. Med ett kamsportsfokus beskrivs det som ett action-RPG-spel, och har redan hyllats för sin följsamhet och tekniskt avancerade komboattacker. Att Absolver är de franska spelutvecklarna Sloclaps första spel någonsin gör det hela bara mer spännande.

Releasedatum: ej fastställt.  

For Honor

Tv-spelen som kommer dominera under 2017

Spelutvecklarna Ubisoft har gett oss fantastiska spel som Splinter Cell, Assassin’s Creed och Far Cry. I nya For Honor har man inte hållit tillbaka och skapat en värld där riddare, samurajer och vikingar slåss i hänsynslösa krig under en medeltidsliknande era. Brutalt och våldsamt är nyckelorden i For Honor, som också erbjuder fem olika multiplayer-spellägen. 

Releasedatum: 14 februari. 

Horizon Zero Dawn

Tv-spelen som kommer dominera under 2017

Känns robotdinosaurier i en postapokalyptisk värld intressant? Då kan Horizon Zero Dawn vara något för dig. Genom att kombinera monsterjakt med RPG i en värld styrd av onda robotar var HZD en av E3s största snackisar. Spelet hyllas för att vara otroligt välgjort och visuellt praktfullt, samtidigt som du slåss mot gigantiska robotar i ett primitivt men vackert landskap. Kravet på spelaren att vara taktiskt gör det till något mer än ett klassiska döda-monster-spel, vilket gör det till en frisk fläkt i det överväldigande utbudet av just  monsterslaktspel.

Releasedatum: 28 februari. 

Gran Turismo Sport

Tv-spelen som kommer dominera under 2017

Gran Tursimo Sport är spelutvecklarna Polyphone Digitals trettonde installation i Playstation-franchisen. Enligt skaparen Kazunoi Yamauchi kommer Gran Turismo att skilja sig från de andra spelen då en ”ny era” ska inledas. GT Sport erbjuder, precis som tidigare, kampanj- och arkadspel, men intriducerar även ett nytt sportläge. Spelet skulle släppts redan i novemeber, men på grund av Yamauchis orubbliga kvalitetskontroller och ovilja att kompromissa har spelet blivit uppskjutet. Vi väntar spänt med handen på växelspaken. 

Releasedatum: hösten 2017. 

 

Thomas Arnroth, Spelrecensent SVT & spelredaktör KIT tipsar om sina favoriter: 

Nintendo Switch 

”Nintendos nya är en hybrid mellan en mobil och stationär spelkonsol. Nintendo-fansen jublar och jag ser fram mot nya Zelda-spelet Breath of the Wild. Om det räcker för att locka en ny ung publik, eller alla ziljarder redan mobilspelande människor, är däremot en helt annan fråga.”

Red Dead Redemption 2 

”Del två av GTA-skaparnas västern-epos kommer först i höst och i skrivande stund har vi inte sett nåt från spelet, ändå är det redan avgjort att det här är årets stora spelhändelse. Ja, trots att det kommer ett nytt Mass Effect.”

Pokémon Go, igen

”VR i alla ära, men det var Pokémon Go och AR-tekniken som ägde 2016. 2017 kommer alla försöka göra nästa stora AR-mobilspel. Mitt tips? Pokémon Go kommer fortsätta att äga med nya uppdateringar. Trist? Absolut inte, för you gotta catch ’em all.”

 Dela på Facebook
Tweeta