Aune gör lyxigt underställ som du till och med kan bära under kavajen

Underställ med stort självförtroende från uppstickaren Aune.

Joel Ågren  |  Publicerad 2022-01-11 15:48  |  Lästid: 2 minuter

Det finns betydligt roligare – och snyggare – plagg att lägga pengar på än värmande underställ. Det vill Marcus Rönne – regissör, fotograf och grundare av nystartade modevarumärket Aune – ändra på. Nischen: en hittills outforskad del av marknaden där högprestererande outdoor-funktion möter skandinavisk high fashion. Mål ett: att lansera ett underställ som lämpar sig lika väl i skidbacken som under fredagskavajen.

Resultatet: en minimalistisk ribbstickad merino-rollneck kallad The Performance Knit, tillverkad i 100 procent RWS-certifierad merino-ull, med förstärkta sömmar, stickade ventilationshål, tumhål för att skydda bäraren mot isande vindar och en design elegant nog att passera på nyårsfesten.

Varumärket självt, döpt efter en skog i norra Sverige, beskriver sig som antitesen till dagens etablerade outdoor-märken, som ofta präglas mer av adrenalinstinn machokultur än kärleken till naturen.

– För mig är Aune en metafor för en sinnesstämning. Ett lugn som går att finna ute i naturen bortom stadens stökiga brus. Vi vill hylla det skandinaviska klimatet, kylan, vinden och uppmuntra till att gå ut och uppleva naturen. Vår vision är att på sikt skapa ett helt modehus för dressade funktionsplagg för den som både vill vara torr, varm och vackert klädd, säger grundaren Marcus Rönne till King.

The Performance Knit, som lanserades i november, säljs exklusivt i Aunes egen e-shop, Aunefashion.com.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-01-11 15:48