Aviciis familj: ”Han orkade inte längre”

Familjen berättar i ett officiellt uttalande att Tim Bergling tog sitt liv. "Han orkade inte längre", skriver de.

Magnus Kvandal  |  Publicerad 2018-04-26 15:16  |  Lästid: 2 minuter

”Vår älskade Tim var en sökare, en skör konstnärssjäl som alltid burit på stora existentiella frågor. En överpresterande perfektionist som reste och jobbade hårt i ett tempo som ledde till extremt svår stress.

När han slutat turnera ville han hitta en balans i livet för att må bra och kunna göra det han älskade mest – musik. Han kämpade verkligen med tankar om Meningen, Livet, Lyckan.

Nu orkade han inte längre. Han ville få frid. Tim var inte gjord för det maskineri han hamnade i, han var en ömhudad kille som älskade sina fans men skydde rampljuset. Tim, du kommer för alltid att vara älskad och saknad. Den du var och din musik kommer att bära minnet av dig vidare. 

Vi älskar dig,
Familjen”.

Så lyder familjens brev till pressen, enligt Dagens Nyheter.  

Tim Bergling hittades död i staden Muskat i Oman fredagen den 20 april. Han var där på semester efter att ha avslutat arbetet med ett nytt album.

Avicii turnerade intensivt under många års tid, något som medförde stark stress. I SVT-dokumentären ”Avicii: True Stories” berättar han själv om hur det påverkade honom.
– Alla vet att jag har haft ångest, och att jag har försökt. Jag förväntade mig inte att folk skulle försöka pressa mig till att göra fler spelningar, säger han i filmen.

Av de här orsakerna upphörde allt turnerande 2016, men enligt tyska Bild fanns långt gångna planer på en comebackurné i år. De skulle ha offentliggjorts i november 2017, men Tim Bergling ändrade sig i sista stund.

Veckan efter värdsstjärnans död har han hyllats världen runt för sin musikaliska talang – bland annat med en manifestation på Sergels Torg i Stockholm, där tusentals personer deltog. Avicii var en av Sveriges största internationella musiker.

Han blev 28 år gammal. Dela på Facebook
Tweeta