Har Bang & Olufsen gjort TV:n med världens bästa ljud?

Danska ljudmästarnas senaste skrytbygge kan vara ett tv-nirvana för alla ljudsnobbar.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2019-02-06 13:34  |  Lästid: 2 minuter

Det är få som slår danska Bang & Olufsen på fingrarna när det kommer till väldesignad hemmateknik för ockerpriser. Nya lyx-tv:n BeoVision Eclipse Wood Edition är inget undantag. Tv:n – ett oväntat lyckat samarbete mellan danskarna och den sydkoreanska teknikjätten LG – bjuder på en toppspecad oled-panel och det kraftfullaste 450 watts 3-kanalsljud en höginkomsttagare kan köpa för pengar.

Har Bang & Olufsen gjort TV:n med världens bästa ljud?

”Vårt uppdrag hos Bang & Olufsen har alltid varit att skapa enastående ljudupplevelser. Den här gången var det inte annorlunda när vi bestämde oss för att designa TV:n med det bästa ljudet i världen”, skriver högtalarjätten på sin hemsida.

Högtalaren, som fungerar lika bra som fristående musikanläggning som en centerhögtalare i en större hemmabioanläggning, stödjer musiktjänster som Spotify Connect, Chromecast och Airplay och låter precis lika bra som man förväntar sig.

Den handgjorda högtalarfronten i ekträ utgör ett utmärkt komplement till den lövtunna skärmen och de slicka aluminiumdetaljerna.

En annan festlig detalj är det motorstyrda golvstativet som med ett enkelt knapptryck glider ljudlöst mot tittaren och erbjuder optimal betraktningsvinkel i de flesta förhållanden.

BeoVision Eclipse är tveklöst en av de bästa tv-apparater du kan köpa just nu, till ett pris som antagligen kommer att avskräcka de flesta – vilket i kronor motsvarar 93 000 krononor för 55-tummaren. Den som måste ligga i absolut framkant med tv-ljud behöver med andra ord göra sig redo att öppna plånboken likt en kontantinsats.

Läs också: Dela på Facebook
Tweeta