Bang & Olufsens nya, ultralyxiga tv-dröm skinnar dig på 192 000 kronor

Danska ljudmästarnas nya skrytbygge fungerar som hybrid mellan lyxhögtalare och tv – och är så nära Transformers du kan komma i vardagsrummet.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2019-04-09 08:17  |  Lästid: 2 minuter

Danska ljud- och designmästarna Bang & Olufsen har under Salone del Mobile i Milano premiärvisat vad som nu är det senaste inom den alltjämt progressiva tv-teknologin. Denna gång har vi att göra med Beovision Harmony. En stilren och minimalistiskt designad tv som främst ser ut att vara ämnad för att berika ditt möblemang till tusen, men som även verkar bjuda på en ljudresa den mest kräsna av audiofiler är tillfreds med.

Har en filmkväll med polarna förvandlats till vild danstävling mitt i vardagsrummet? Inga problem. När Beovision Harmony är avstängd eller spelar musik gömmer sig skärmen nära golvet, delvis täckt av två elegant utformade fronter av ekträ och aluminium som får apparaten att se ut som en högtalare. Där snackar vi feng shui när det är som viktigast!

När tv:n sätts på breder de två fronterna istället ut sig som vingarna på en fjäril, och skärmen lyfter sig upp till perfekt ögonhöjd. När tv:n stängs av utspelar sig samma koreograferade sekvens, denna gång i omvänd ordning.

Bang & Olufsens nya, ultralyxiga tv-dröm skinnar dig på 192 000 kronor

– Med Beovision Harmony ville vi skapa ett meningsfullt föremål för hemmet som tar mindre plats rent visuellt och kan förvandlas till en möbel som man kan anknyta till känslomässigt. Bakom de elegant utformade fronterna i ekträ och aluminium döljer sig avancerad teknik, som har finjusterats manuellt för att återge alla detaljer i musik och ljud, säger John Mollanger, vd på Bang & Olufsen.

Bang & Olufsens nya, ultralyxiga tv-dröm skinnar dig på 192 000 kronor

Beovision Harmony är utrustad med ett både kraftfullt och välljudande högtalarsystem med integrerade musiktjänster som t.ex. Tune-In och Deezer. Du kan spela upp musik direkt från din smartphone via inbyggd Bluetooth, Apple Airplay 2 och Chromecast. Beovision Harmony levereras dessutom med LG:s senaste webOS 4.5-plattform, som ger tillgång till populära innehållstjänster som exempelvis Netflix, Amazon och YouTube.

TV:n finns tillgänglig i Bang & Olufsen-butiker samt på hemsidan från och med oktober 2019.
Pris: 193 000 kr.  

Läs också:Dela på Facebook
Tweeta