Bang & Olufsens släpper sin första soundbar Beosound Stage

Billigt ändå, för att vara Bang & Olufsen?

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2019-09-11 14:26  |  Lästid: < 1 minuter

Danska ljud- och designmästarna Bang & Olufsen har med all rätt fått ryktet för att stå bakom flera av branschens mest kvalitativa ljudanläggningar, hörlurar och TV-apparater, framför allt när det kommer till design och ljudkvalitet. Nu är varumärket aktuella med lanseringen av sin allra första soundbar Beosound Stage, som är framtagen i en som vanligt löjligt stilren och snygg design med mjuka linjer. Standardversionen består av brons- eller silverfärgad aluminium med högtalartyg av svart, och högtalaren är 110 centimeter bred, vilket ungefär är lika mycket som en TV-skärm på 50 tum.

Bang & Olufsen Beosound Stage, 14 000 kr.

Att ljudbilden från varumärkets produkter jämnt och ständigt gör jobbet för en och annan ljudkräsen audiofil där ute är förstås även det något som går att argumentera för. Med sina 11 högtalarelement samt 550 watt förstärkarkraft verkar Beosound Stage se ut att kunna förvandla vardagsrummet till hemmabio, bli hemmafestens mittpunkt och faktist lite mer än så.

Soundbaren stöder även Bluetooth, Chromecast och AirPlay 2 samt är kompatibel med alla moderna TV-apparater som stöder HDMI ARC/eARC (ljudreturkanal). Den är även speciellt förberedd för att användas med LG:s C9 OLED-modeller (2019), och med hjälp av en separat ethernet-anslutning kan man styra LG C9-serien och Beosound Stage från den exklusiva Beoremote One-fjärrkontrollen som går att köpa till som extrautrustning.

Beosound Stage lanseras längre fram i höst. Läs mer på Bang & Olufsens hemsida.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-09-12 16:18