Barproffset om sina barfavoriter: ”Här känner man sig som transporterad till Italien”

Anton Windmar, barchef på Grand Hotel, listar sina spritiga favoriter.

Tom Cehlin  |  Publicerad 2022-11-25 10:12  |  Lästid: 2 minuter

Bar (Sverige):

Ciccio’s

Att sitta i baren på Ciccios gör att man direkt känner sig transporterad till Italien. De gör såklart en jättebra negroni, serverad på ett väldigt klassiskt vis. Här äter man med fördel ett par riktigt vassa rätter till sin cocktail.

Bar (internationell):

Satan's Whiskers

Satan's whiskers i stadsdelen Bethnal Green i östra London. Gör enbart klassiker men till perfektion. De sitter på ett bibliotek av mer eller mindre berömda klassiker som de sedan plockar ut till en ny daglig meny. Emilio Di Salvo med sitt team får en alltid att känna sig otroligt välkommen, och detta är en bar man inte vill lämna när man väl har hittat in. Ett måste i London.

Drink:

Demi peche

Här vill jag lyfta en drink från vår nya cocktailmeny 'States of the art' på Cadierbaren. Demi peche är inspirerad av den franska traditionen att dricka persikolikör i kombination med öl. Vår take på detta blev en uppfriskande highball baserad på Naked malt, Solaris, grillad persika och vetemalt.

Pryl:

Japanese jigger 20/40ml

Precision är lika viktigt när man gör drinkar hemma som när man gör dem professionellt. Med en snygg jigger ser du inte bara ut som ett proffs, drinkarna kommer dessutom att bli förvånansvärt mycket bättre med exakta mått. 179 kr.

Öl:

Stockholm lager från Stockholm brewing

Väldigt härligt krispig lager som med fördel drickes iskall efter en längre arbetsdag. Lätt brödighet och citrustoner lirar alltid med mig. Att burken dessutom är supersnygg skadar inte. Finns på Systembolaget.

Sprit:

Cocchi Vermouth di Torino Extra Dry

Tekniskt sett ett kryddat starkvin, men har blivit ett måste i min kyl sedan denna släpptes i november 2021. Cocchi har aldrig tidigare gjort en torr vermouth på det här sättet, men har lyckats sätta receptet direkt. De använder pepparmynta för aningens ökad fräschör och det gör att Dry martinin blir magisk. Finns på Systembolaget.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-11-25 10:12