Gör Sveriges godaste Gin & Tonic – experternas tips

Att blanda en helt perfekt Gin & Tonic är inte helt enkelt – King låter därför två vassa drink-experter dela med sig av sina bästa tips. Här är receptet på hur du gör Sveriges godaste Gin & Tonic.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2018-09-04 13:27  |  Lästid: < 1 minut

Den klassiska och enkla Gin & Tonic är drinkarnas drink, men att lyckas blanda den perfekta smakbalansen är inte det lättaste. Nyligen avgjordes Schweppes prestigefulla tävling ”Sveriges Bästa Gin & Tonic”. I finalen där tre smaksäkra hemmamixare och tre professionella bartenders gjorde upp, står det nu klart att bartendern Mihail Mihaylov och hemmamixaren Christoffer Ek gör landets bästa Gin & Tonics. Här nedan är deras recept på hur du gör den allra bästa Gin & Tonicen. 

Så här gör du:

1. Håll det enkelt. Allt du behöver är gin, tonic, citrus och kanske någon färsk ört.

2. Nyckeln till allt är ingredienser som håller hög kvalitet – stora isbitar, smakrik gin, kvalitetstonic och så färskt garnityr som möjligt.

3. Inga sugrör, tack!

Gör Sveriges godaste Gin & Tonic – experternas tips

Bartendern Mihail Mihaylovs recept: ”Electric GT”

Ingredienser:

Apelsinskal
Isbitar
5 cl Stockholms Bränneri dry gin
12 cl Schweppes Premium Mixer Pink Pepper
1 skiva blodgrapefrukt (förgrillad)
1 kvist rosmarin
1 sichuanblomma

Tillredning:

Skruva apelsinskalet över ett Collinsglas innan du fyller det med is. Häll i gin och toppa med tonic. Garnera med en förgrillad grapefruktskiva, en kvist rosmarin och en sichuanblomma på tandpetare eller bambupinne. Blomman äter du innan du smakar på drinken för bästa upplevelse.

Läs också:Dela på Facebook
Tweeta