Bekräftat: Sony jobbar på en Playstation-uppföljare

Det har länge ryktats om ett kommande Playstation 5 – något som Sony inte kommenterat förrän nu.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2018-10-09 10:15  |  Lästid: < 1 minut

Sonys konsol Playstation 4 har funnits sedan 2013 och är fortfarande det som gäller för den mest inbitna gamern. Men nu är ett nytt Playstation på gång. Efter att ha berättat om lanseringen för retrokonsolen ”Playstation Classic”, har Sony nu även bekräftat att de jobbar på att få fram en uppföljare till Playstation 4. Det skriver Financial Times.

Just nu är detaljerna för den nya konsolen knappa, även fast Sonys vd Kenichiro Yoshida i ett uttalande berättar att ”Det är nödvändigt att göra en hårdvara för nästa generation”. Om konsolen kommer heta Playstation 5 är också oklart, men kanske inte en så dålig gissning trots allt. 

Enligt Financial Times kan nästa generations Playstation vara ganska lik Playstation 4. Något som kan ha att göra med att Playstation 4 fortfarande säljer som smör, hela fem år efter att konsolen släppts på marknaden.

När nästa Playstation släpps, hur den kommer se ut, eller vilka nya funktioner som finns, är fortfarande okänt och lär vara det tills Sony presenterar konsolen ordentligt. 

Dela på Facebook
Tweeta