Ben Cobbs nya kollektion för Tiger of Sweden är en hyllning till lyxig dekadens

Brittiske moderedaktören Ben Cobb följer upp fjolårets succé med en ny kollektion för Tiger of Sweden. "Kollektionen är gjord för sena kvällar", säger Ben Cobb.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2023-11-01 15:04  |  Lästid: 2 minuter

Förra årets 70-talsdoftande samarbete mellan Tiger of Sweden och Ben Cobb hörde till en av fjolårets mest hyllade och uppmärksammade kollektioner. Nu är den brittiske moderedaktören och stilprofilen tillbaka med en ny kollektion för det svenska varumärket. Den här gången hämtar han inspiration från nattens äventyr och den stora konsten att klä upp sig.

Ben Cobb är redaktör för modemagasinet ES Magazine.

Kollektionen After Dark är en hyllning till elegans, dekadens och lyx och innehåller klassiska smoking- och sammetsplagg, silkesskjortor och polotröjor, en trenchcoat i skinn och skor med kubanska klackar.

Den lyxiga känslan genomsyrar även de mer vardagliga plaggen så som vida rutiga byxor, stickade v-ringade tröjor, hundtandsmönstrade kavajer och kamelrockar med spetsiga slag, alla i högkvalitativa material.

Med lila sammetssmoking är man redo för såväl nyårsafton som Studio 54.

– Den här kollektionen ligger mig väldigt varmt om hjärtat, säger Ben Cobb. Det är en lyxig och dekadent garderob designad med alla mina stilikoner i åtanke. Den är gjord för sena kvällar och speciella tillfällen, men det finns gott om plagg att bära till vardags också. Det är väldigt glamouröst att bära uppklädda och lyxiga plagg till vardags.

Kollektionen släpps digitalt på Matches och Tiger of Sweden, och i Tiger of Swedens fysiska butik på Marylebone High Street i London och på Jakobsbergsgatan i Stockholm den 9 november.

En sofistikerad och lyxig look med tydliga 70-talsinfluenser.
Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-11-01 15:09