Ben Gorham gör outdoorkollektion med Peak Performance

På jakt efter kläder som funkar lika bra på söndagsbrunchen i innerstan som på fjällvandringen i snöblandat ösregn? Byredos grundare Ben Gorham lanserar en designstark outdoorkollektion med Peak Performace.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2020-01-09 15:28  |  Lästid: 2 minuter

Outdoortrenden fortsätter att öka i styrka och varenda modevarumärke tycks numera göra sina egna varianter på allt från ryggsäckar till hikingkängor. Peak Performance kan outdoorsegmentet som sin egen bakficka och med hjälp av Byredos grundare vill man nu snarare öka modegraden.

Unisexkollektionen Possessions of my Soul är ett nära samarbete mellan Ben Gorham och Peak Performance som kommer till butik i slutet av februari. Ben Gorhams känsla för mode och design kombineras här med Peak Performance dito för funktion och teknik, plaggen är på så sätt tänkta att fungera lika bra i stan som ute i naturen.

Outdoorkulturen har precis som för många andra blivit en stor del av Byredo-grundaren Ben Gorhams liv och på senare år har han fastnat för klättring, skidåkning och surfing. Det var efter en fjällvandring i Riksgränsen han fick idén till den nya kollektionen som nu släpps i samarbete med Peak Performace. Tanken är att uppmuntra fler stadsbor att besöka naturen.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-01-09 15:28