Bernadotte & Kylberg lanserar eget varumärke – debuterar med lyxig textilkollektion

Debutkollektionen inkluderar sidenscarfar, halsdukar i ull och plädar i blandning av merinoull och kashmir.

Joel Ågren  |  Publicerad 2023-10-10 11:53  |  Lästid: 2 minuter

Efter framgångsrika samarbeten med varumärken som Georg Jensen, Stelton, Zweiesel och Hästens är designstudion Bernadotte & Kylberg, grundat 2012 av Carl Philip Bernadotte och Oscar Kylberg, redo att stå på egna ben. Den första kollektionen under det egna varumärket består av sidenscarfar, halsdukar i ull, och plädar i en högkvalitativ blandning av merinoull och kashmir, med priser från 2 100 kr och uppåt.

– Vi har ritat produkter åt andra under en lång tid. Det har varit, och är fortfarande en väldigt rolig resa,  men vi har alltid sett fram emot att en dag kunna släppa helt egna produkter och vi har arbetat mot det målet under en längre tid. När vi jobbat åt andra har vi tagit in deras varumärkeshistoria, värderingar och visioner när vi skapat produkterna. Det här är något helt eget. Vi har inte behövt ta hänsyn till något annat, varken materialval eller att följa ett visst formspråk. Här är vi våra egna uppdragsgivare. Det är bara kärnan kvar, berättar Oscar Kylberg.

Designduon har vidareutvecklat sin grafiska profil till ett mönster som går som en röd tråd genom kollektionen. Färgpaletten går i klassiska färger som svartvitt, beige och ljusgrått, med inslag av accentfärger.

Även om den första kollektionen innehåller produkter som befinner sig i gränslandet mellan mode och inredning, berättar Bernadotte & Kylberg att planen är att det nya varumärket ska innehålla flera olika produktkategorier för hemmet.

– Vi har arbetat mycket med textil och vi gillar det. Därför var det naturligt att landa i textilprodukter till vår första kollektion i vårt nya varumärke. Det är personliga produkter som kan älskas under lång tid och gå i arv. Designmässigt är kollektionen helt sprungen ur vårt DNA och det kommer även att återspeglas i andra typer av produkter i kommande kollektioner där vi lanserar fler produkter för hemmet, säger Carl Philip Bernadotte.

I samband med lanseringen av det egna varumärket Bernadotte & Kylberg öppnar designduon även en egen onlinebutik bernadottekylberg.com där samtliga produkter i designduons första kollektion kommer att finnas till försäljning.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-10-10 14:06