Trailern till ”Big Lebowski”-spinoffen är här – men den är på italienska

"Jesus Rolls" är titeln på nästa film i komediklassikern "The Big Lebowski"s universum. Men denna gång ska det handla om ödet för den hotfulle och tramsigt underhållande bowling-figuren Jesus Quintana.

Marlon Appelgren | Foto: Polygram Entertainment  |  Publicerad 2019-09-30 16:19  |  Lästid: 2 minuter

21 år har rullat förbi sen kultklassade Big Lebowski slog ner som en bomb på vita duken. Bröderna Coens legendariskt förklarade komedifilm om ”The Dude”s tillvaro bestående av persiska mattor, morgonrockar och White Russians sköljde över biopubliken som en skön kalifornisk våg efter premiären 1998. Nu har vi äntligen fått ett första smakprov på filmens omtalade spinoff Jesus Rolls, och denna gång är det dags att följa ödet för en sidokaraktär som endast syns i några få minuter i filmen från 1998 – nämligen The Dudes bowlingnemesis Jesus Quintana.

Den som minns filmen väl har nog inte missat den vilde och minst sagt oförutsägbara karaktären Jesus Quintana som i en scen plötsligt dyker upp och agerar hotfullt på bowlingbanan mot The Dude och hans vänner.

I Jesus Rolls är skådespelaren John Turturro tillbaka som Jesus Quintana och handlingen ska kretsa kring en trio av missanpassade personligheter vars respektlösa, sexuellt laddade dynamik utvecklas till en överraskande kärlekshistoria.

Nu har äntligen en första trailer landat, men den är kanske inte precis som man hade tänkt sig. Trailern är nämligen dubbad på italienska då filmen kommer släppas i Italien redan om några veckor för att sedan bli tillgänglig för hela världen efter årsskiftet.

Det finns dock några saker som trots språkbarriärerna går att urskilja. Jesus slickar fortfarande på ett och annat bowlingklot, har samma ikoniska flätor som för tjugo år sedan och korsar vägen med karaktärer som spelas av inga mindre än Bobby Cannavale, Jon Hamm, Susan Sarandon, Audrey Tautou och Christopher Walken. Ingen pjåkig rollista för en film som baserats på en sidokaraktär som endast dyker upp i några minuter. Men, det är ju trots allt Big Lebowski vi har att göra med – en av 90-talets mest hyllade komedifilmer som fortfarande håller hög klass som potent bakismedel.

Jesus Rolls får biopremiär någon gång 2020.

Se nya trailern här!

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-09-30 19:02