Björn Borg slår slag för jämställdhet

Idag öppnar Björn Borg e-handel i Ryssland. Samtidigt tar de tydligt ställning för jämställdheten och publicerar en helsidesannons i pride-färger med slogan "Björn Borg säger ja!" i Rysslands största engelskspråkiga tidning.

 |  Publicerad 2013-09-26 10:15  |  Lästid: 2 minuter
Björn Borg slår slag för jämställdhet

Björn Borg är offensiva i höst. I dag lanserar de webbshop i Ryssland. Annonsen för den nätbaserade butiken, som får en helsda i Moscow Times, föreställer en trave kalsonger i regnbågens färger. Detta tillsammans med slogan ”Björn Borg says da!”, på svenska Björn Borg säger ja, talar sitt tydliga språk

– Vi öppnar upp för e-handel på den ryska marknaden. Öppningsannonsen är ett sätt för oss att nå ryska opinionsbildare. Vi har länge förespråkat jämlikhet på alla nivåer. Det är en mänsklig rättighet att älska och älska med vem man vill, och vi markerar det med annonsen i Moscow Times idag, kommenterar Lina Söderqvist, marknadsdirektör på Björn Borg. 

 

Björn Borg slår slag för jämställdhet
Tandembyxan i limiterad upplaga är en extra rolig variant i nya kollektionen mot HIV.

I mitten på augusti lanserade Björn Borg kollektionen Get it on för att öka medvetenheten kring HIV. Kollektionen innehåller underkläder och en Euro per sålt plagg går till projektet MTV Staying Alive Foundation, som arbetar med att bekämpa spridningen av sjukdomen.  

Ett plagg med twist, tandembyxan – ett par underkläder med plats för två – säljs helt till stöd för MTV Staying Alive Foundation till 100 % av överskottet.

Björn Borg slår slag för jämställdhet
Underkläderna går att köpa på Björn Borgs hemsida från mitten på augusti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dela på Facebook
Tweeta