Boqueria öppnar nytt i Åre: ”Nivån är väldigt hög”

Stockholmskrogen Boqueria drar till fjällen. Vi tog ett snack med kökschef Fredrik Larsson för att höra vad vi har att förvänta oss av nyöppnade Boqueria Åre.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2020-01-02 22:47  |  Lästid: 3 minuter

Den populära Stockholmskrogen Boqueria har öppnat upp en filial i Sveriges mest kända skidort Åre. Konceptet med elegant spansk tapas och en livlig bar har tagit sikte på fjällen och semesterfirarna. Vi tog ett snack med krogens kulinariske ledare Fredrik Larsson om Åres bubblande restaurangliv, hemmagjord gin och byns bästa charkbricka.

Fredrik Larsson har satt ihop menyn på Boqueria Åre.

Hur kommer det sig att ni väljer Åre för ett andra Boqueria?

”Åre har verkligen ett bubblande restaurang- och nöjesliv. Det är ett av Sveriges krogtätaste områden och nivån är väldigt hög. Det är självklart att vi vill vara med där och bidra som ett komplement. Vi vill göra semestern extra härlig för alla som besöker Åre genom lättillgänglig och god mat, bra service och bra häng i baren.”

Vad får man inte missa på er meny?

”Jag vågar lova att vi erbjuder Åres bästa charkbricka. Vi har även ett rotisseri där vi tillagar en spädgris som är helt fantastisk. Man får inte heller missa våra konserver. Jag förstår att det kan låta tråkigt, men till exempel är de konserverade musslorna är otroligt goda. För den som vill avnjuta en drink efter en dag i backen kan jag rekommendera vår egen gin som vi tagit fram tillsammans med Stockholm Bränneri. Den har  lätta toner av skogssvamp vilket är förvånansvärt gott i en GT. Gillar man öl ska man inte missa vårt samarbete med Åre Bryggcompagni, den är magisk.”

Törstsläckare efter långa dagar i backen.

Vad har du för andra Åre-favoriter?

”Det finns många bra ställen. För lunch i backen gillar jag Hummelstugan som har en magisk utsikt. Nere i byn ska man inte missa Brokens burgare eller Suppers långbakade fläsksida. Werséns har bra husman för den riktigt hungrige.”

Det är inte bara ni som öppnar nytt i Åre i vinter, vad tror du boomen beror på?

”Det är jättekul att även Asian Post Office och Mr French öppnar i Åre i vinter. Vi välkomnar all konkurrens och tror att vi gemensamt kan bygga Åre som en kulinarisk destination. Att det boomar just nu tror jag beror på att allt fler väljer att semestra på hemmaplan istället för att flyga långt. Åre erbjuder både en skidupplevelse och matupplevelse som kan tävla med de allra flesta alporterna. Fler ställen berikar nöjeslivet i byn och jag skulle säga att Åre håller internationell toppklass vad gäller både mat och party.”

Mat på lika hög nivå som Åreskutan själv.

Till sist, vad får man inte missa i vinter?

”Som krögare ser jag väldigt mycket fram emot Åre Gastronomy Week, första veckan i februari. Det är som en stor matfestival där Åre fylls av kockar, krögare, bartenders, foodies och branschfolk med ett stort intresse för den gastronomiska kulturen i Åre. Vi planerar ett par riktigt spännande gästspel den veckan som ingen kommer vilja missa.”

Bouqeria Åre hittar du på Årevägen 77 i centrala Åre.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-01-02 22:47