Pitt och DiCaprio får roller i ny Tarantinofilm

Brad Pitt spelar Leonardo DiCaprios stuntman i Quentin Tarantinos kommande film om Mansonfamiljens Hollywood-mord.

Magnus Kvandal  |  Publicerad 2018-03-01 09:50  |  Lästid: 2 minuter

Efter mycket spekulationer är det bekräftat – Brad Pitt får en roll i Quentin Tarantinos kommande film om Mansonfamiljens mord. Det meddelar Sony Pictures. De båda skådespelarna har haft roller i Tarantinos regi tidigare, men det här blir första gången de spelar mot varandra. 

”Jag är väldigt glad över att berätta den här historien om ett LA och ett Hollywood som inte längre finns. Och jag kunde inte vara gladare över det dynamiska paret DiCaprio och Pitt”, säger Quentin Tarantino i ett uttalande. Han har även skrivit manus till filmen, något han han har jobbat med i fem års tid. Han säger också att han har bott i Los Angeles under merparten av hans liv, även under 1969. ”Då var jag sju år gammal”, säger han.

Filmen har också fått fått en synopsis och ett officiellt namn – ”One upon a time in Hollywood”. Leonardo DiCaprio kommer att spela skådespelaren Rick Dalton som tidigare var en av stjärnorna i en western-serie. Brad Pitt kommer att spela hans stuntman Cliff Booth. Sony skriver att de båda karaktärerna ”kämpar för att lyckas i ett Hollywood de inte längre känner igen. Men Rick har en väldigt berömd granne… Sharon Tate.”

Quentin Tarantino har tidigare berättat att filmen kommer att utspela sig i Hollywood sommaren 1969, då medlemmar i den ökända sekten Mansonfamiljen utförde flera mord. Det mest uppmärksammade av vilka var mordet på den gravida skådespelerskan Sharon Tate och fyra andra personer i hennes hem i Beverly Hills. 

Det ryktas om att Tarantino vill att Margot Robbie ska spela Sharon Tate i filmen. Även Jennifer Lawrence kan vara aktuell för rollen, skriver NME. Namn som Tom Cruise, Al Pacino och Samuel L. Jackson har också kopplats till filmen. 

Tarantino har tidigare jobbat med filmen ihop med Harvey Weinsteins bolag, men efter förra årets avslöjanden om sexuella övergrepp bröts samarbetet. Filmen kommer i stället att produceras av Sony Pictures.

”Once upon a time in Hollywood” väntas ha premiär den nionde augusti 2019, exakt 50 år efter mordet på Sharon Tate. 

Dela på Facebook
Tweeta