”Breaking Bad” blir långfilm – det här vet vi hittills

Den storhyllade tv-serien "Breaking Bad" fick sitt definitiva slut för fem år sedan – men nu jobbar seriens skapare Vince Gilligan på ett långfilmsprojekt som ska kopplas till serien.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2018-11-07 08:28  |  Lästid: < 1 minut

Netflix succéserie Breaking Bad om huvudkaraktären Walter Whites resa från en kemilärare till fruktad knarkkung – har tagit många i tv-sofforna med storm sedan den började sändas 2008. Nu jobbar seriens skapare Vince Gilligan på ett långfilmsprojekt som på något sätt ska kopplas till serien, skriver Variety.

Filmen kommer handla om en man på flykt från en kidnappargrupp. Något som redan gjort att Breaking Bad-fans från hela världen hoppas på att det är karaktären Jesse Pinkmans öde som kommer få en fortsättning i berättelsen.

Det är dock fortfarande okänt på vilket sätt filmen ska kopplas ihop med serien, eller om några av dess kända skådespelare eller karaktärer kommer återvända för bioduken.

Breaking Bad med huvudskådisen Bryan Cranston och Aaron Paul sändes mellan 2008 och 2013, och räknas från många håll som en av 2000-talets bästa tv-serier. 2015 kom seriens prequel Better call Saul, som skildrar händelseförloppet innan Breaking Bad med advokaten Saul Goodman i fokus – som var Walter Whites advokat i originalserien.

Just nu finns inga uttalanden från Gilligan själv, eller producentbolagen AMC och Sony. Det är även oklart när filmen kan tänkas utspela sig tidsmässigt i förhållande till de tidigare serierna, rapporterar Albuquerque Journal.

Inspelningarna för Breaking Bad-långfilmen ska pågå fram till februari 2019.Dela på Facebook
Tweeta