Burberry ska sluta elda upp sina kläder – och sluta använda äkta päls

Brittiska modehuset Burberry tar ett steg i rätt riktning gällande miljöfrågor – meddelar att de omedelbart kommer sluta elda upp sina kläder, samt avbryta produktionen av plagg med äkta päls.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2018-09-07 12:08  |  Lästid: < 1 minut

Det stora modehuset Burberry har nu gått ut och meddelat att de kommer sluta elda upp de kläder som inte blivit sålda efter säsongens slut. Att elda upp osålda kläder är något som många modeföretag, bland annat H&M, har kritiserats starkt för att hålla på med – framförallt från olika miljöorganisationer i världen. 

Under förra året så eldade Burberry upp osålda kläder till ett värde av nästan 340 miljoner svenska kronor, rapporterar brittiska BBC. Anledningen till att många modehus eldar upp osålda kläder är för att de inte ska säljas till rabatterat pris vilket antagligen skulle irritera kunder som betalat fullt pris för kläderna samt att det skulle sänka varumärkets värde. Burberry kommer nu istället att satsa på att återanvända osålda kläder i kommande produktioner. I juli avslöjade en resultatrapport att Burberry förstörde osålda kläder, tillbehör och parfym värt 28,6 miljoner pund år 2017 för att skydda sitt varumärke.

Slutar använda äkta päls i produkterna

Burberry meddelade även att man nu kommer att sluta använda äkta päls i sina produkter. Fram tills nu har företaget använt päls från kaniner, rävar och tvättbjörnar i sina kläder.

Dela på Facebook
Tweeta