Byredo släpper en slags högtalare som också är ett slags doftljus

Innovativ doftspridare från Sveriges parfymjätte.

Joel Ågren
Joel Ågren  |  Publicerad 2022-01-21 14:00  |  Lästid: < 1 minuter

Doftljus i all ära – det finns betydligt mer innovativa sätt att doftsätta ett rum. 

Som med Byredos retroinspirerade och synnerligen limiterade doftspridare Olfactive Stéréophonique till exempel. Den experimentella tekniken, som hämtat inspiration från såväl bedagad högtalardesign som det rituella nyttjandet av rökelser i hinduiska och buddistiska tempel, är framtagen av Byredo-grundaren Ben Gorham och Devon Turnbull, grundare av hantverkshögtalarproducenten OJAS.

Varje maskin kommer med tio doftkapslar, med en livslängd på cirka 50 dagar per kapsel. Får du slut på kapslar så går det givetvis alldeles utmärkt att komplettera med fler i efterhand. Själva upplägget är tämligen enkelt: Stoppa in en doftkapsel i maskinen som om det vore vilken Nespresso-maskin som helst, slå på ”högtalaren” och njut av den kryddiga och träiga väldoften av Byredos nya doft Olfactive Pyramid, som sprids via maskinens knallröda mynning under cirka två timmar, eller så länge du behagar. 

Att få doftspridaren att spela din mest zen-kompatibla spellistor på Spotify är tyvärr att hoppas på för mycket, men att använda doftspridaren tillsammans med ditt hifi-system rekommenderas däremot varmt av upphovsmännen – för en maxad multisensorisk upplevelse.  Pris? 10 150 kr.

Byredos Olfactive Stéréophonique hittas på Byredo.com och i Byredos flaggskeppsbutiker.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-01-21 15:49