Nystartade Cake släpper elhojen ”Kalk&” – den första gatlagliga elcrossen

Snart kan du cruisa både jord och betong med nya "Kalk&". Här är svenska elhojstillverkaren Cakes första gatlagliga grussprutare, som även får rejäla pluspoäng för en lika avskalad som stilren design.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2019-02-07 12:47  |  Lästid: 2 minuter

Att köra cross är kul. Det är också högljutt, smutsigt, dåligt för miljön och irriterande för precis alla förutom människan bakom styret. Något som genom historien avskräckt personer från att våga steppa in i den alltjämt leriga crossvärlden av tidiga morgnar på en åker, släpvagn, Monster Energy och allt annat som följer därtill.

Nystartade svenska motorcykelmärket Cake, med Poc-grundaren och serieentreprenören Stefan Ytterborn i spetsen, gör sitt för att ändra den bilden och lanserar nu den eldrivna offroad-hojen Kalk&, efter berggrunden på Gotland där mc:n är utvecklad.

Nystartade Cake släpper elhojen

Det knäpptysta kraftpaketet är ett minimalistiskt skrytbygge med aluminium- och kolfiberchassi och en totalvikt på behändiga 70 kilo. El-mc:n är utrustad med en 15 kW mittmonterad elmotor med en räckvidd på åtta mil per laddning, och maxhastig­heten anges till 100 km/h.

Nystartade Cake släpper elhojen

Hajpen kring Cakes fotogeniska elhojsmodell är stor och det limiterade första släppet är slut sedan länge. Förbeställningskostnaden för hojen kommer att ligga på 200 euro och den som är sugen kan läsa mer på Cakes hemsida

Läs också:


Dela på Facebook
Tweeta