Canada Goose rivstartar 2021 med sin mest hållbara jacka någonsin

Canada Goose drar upp ridån för sin mest hållbara jacka hittills. Möt Standard Expedition Parka, en vinterjacka som ska hålla en livstid.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2021-01-07 06:36  |  Lästid: 2 minuter

De flesta av oss har en relation till Canada Goose, för vissa en nostalgisk sådan då en jacka från varumärket utgjorde den yttersta statussymbolen i skolkorridorerna, för andra en mer tidlös kärlek där den karaktäristiska jackan åkt fram varje vinter i decennier. Vad alla inte vet är att företaget som idag är förknippat med vinterjackor i den absoluta premiumklassen började som ett varumärke för arbetarklassen i Kanada på 50-talet. Jackan var långt ifrån den lyxprodukt den anses vara idag, utan bars främst av poliser och jägare i Toronto och Winnipeg.

Idag lanserar Canada Goose sin mest hållbara jacka hittills, nämligen Standard Expedition Parka. Den som kan sina Canada Goose-jackor vet att modellen har funnits i sortimentet förut, men aldrig i ett såhär miljövänligt utförande. Företaget har gjort om sitt så kallade Arctic Tech-tyg till en återvunnen variant som består av en mix av återvunnen polyester och ekologisk bomull där det yttre skalet är 100 procent tillverkat av återvunnen nylon. Varför är den sådär vitgrå i färgen? undrar du. Jo, det beror på den ytterst begränsade användningen av kemikalier.

Jackan markerar starten för Canada Gooses nya hållbarhetsplattform Humanature som med varumärkets dna och rika historia i gott minne ska komma med nya innovativa lösningar för att bli bättre på det här med hållbarhet. Jackan är också den första Canada Goose-parkan som är skapad med återanvänd päls.

Standard Expedition Parka är tänkt för både män och kvinnor och finns från och med idag att köpa online eller i utvalda butiker (det senare kanske bör undvikas med tanke på rådande tider). Priset ligger på 15 500 kronor.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-01-11 14:05