Cartier Tank Française gör storstilad comeback – med Hollywoodskådisen Rami Malek

Cartier kickstartar 2023 genom att återlansera 90-talsmodellen Tank Française med en stjärntät kampanj inspirerad av franska nya vågen.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2023-01-19 16:11  |  Lästid: 2 minuter

Franska smyckesföretaget Cartier återlanserar modellen Tank Française från 1996 med några små subtila justeringar. Tank Française är en av flera varianter av Cartiers rektangulära klassiker Tank tillsammans med syskonmodeller som Must, Américaine och Cintrée. Modellen kommer i stål eller gulguld, med eller utan diamanter.

Den nya versionen av Cartier Tank Française.

Som namnet antyder är Tank Française en hyllning till Frankrike med sin diskreta och sofistikerade charm. Det är något som den brittiske storregissören Guy Ritchie, mannen bakom filmer som Lock, Stock and Two Smoking Barrels och Sherlock Holmes, tagit fasta på när han regisserat lanseringskampanjen.

Rami Malek i Paris med en Tank Française på handleden.

Förutom den franska filmikonen Catherine Deneuve frontas kampanjen av Hollywoodstjärnan Rami Malek som vi känner som hacker i Mr Robot, som Freddie Mercury i Bohemian Rhapsody och som Bondskurk i No Time to Die. Rami Malek är global ambassadör för Cartier sedan 2020.

Cartier Tank Française finns i stål eller gulguld.

Den nya Tank Française-kampanjen är en tidsresa tillbaka till franska nya vågen, den avantgardistiska filmrörelsen som slog igenom i Paris på 50-talet där vi ser en dressad Rami Malek som cineast.

– För mig finns det två ord som verkligen ringar in den här klockan: skönhet och enkelhet. Att den här klockan fortsätter att bäras generation efter generation är ett bevis på hur tidlös och perfekt designad den är, säger Rami Malek om modellen.

Cartier Tank Française kostar mellan 41 500 och 65 000 kronor beroende på storlek.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-01-19 16:18