Casatlantics sommarkollektion är den enda semestergarderob du behöver

Byxmärket breddar utbudet med skjortor, polos och crickettröjor.

Joel Ågren | Foto: Milad Abedi  |  Publicerad 2023-07-13 08:50  |  Lästid: 2 minuter

Västkustbaserade byxmärket Casatlantic, grundat av vintage-­vurmarna Broadway & Sons creative director Nathaniel Asseraf, har på kort tid blivit go to-valet för förespråkare av vida bomullsbyxor med hög midja. Sommarkollektionen Été – efter franskans ”sommar” – är precis lika ledig som namnet antyder. De fyra byxmodellerna El Jadida, Mogador, Safi och Tanger – som utgör stommen i Casatlantics långsamt växande produktkatalog – får denna säsong sällskap av tunna sommarskjortor, svala linnebyxor, tunnstickade polos och v-ringade crickettröjor.

Även bomullstyget i byxorna har fått sig en uppdatering och är, med sina 300 gram per kvadratmeter, numera lättare jämfört med tidigare kollektioner. Designinspirationen hämtas som vanligt från Asserafs farfar, som växte upp i Marocko på 40-talet, och den rådande modebilden i efterkrigstidens Nordafrika, som präglades av högmidjade amerikanska officerchinos och gabardinskjortor som lämnats kvar efter kriget.Resultatet: en välklädd mix av nord­afrikanskt arv och västerländsk klädkod. 

– Casatlantics filosofi är att skapa fina, väl uttänkta, mindre kollektioner som känns rätt för oss, snarare än att stressa fram flera stora kollektioner. Vi fördjupar oss extremt mycket i research, inspiration och produktutveckling i perioder, då varumärket går in i en sorts dvala. Denna kollektion har bland annat inspirerats mycket av filmer som Det stora blå och Gudfadern II. När kollektionen sedan är klar så delar vi den med våra kunder och omvärlden. Det är ett arbetssätt som fötts fram naturligt för oss, snarare än en uttänkt strategi. Det får ta sin tid, helt enkelt, säger Nathaniel ­Asseraf till King.

Priser från 1300 kr. Läs mer på casatlantic.com.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-07-13 13:13