Casio G-Shock lanserar sin dyraste klocka någonsin

Klassiska klockmodellen G-shock släpps i ny limiterad tappning av rent glimmande guld.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2019-02-26 08:34  |  Lästid: < 1 minut

I samband med firandet av sitt 35-årsjubileum för modellen G-Shock har det världskända klockmärket Casio valt att presentera en ny variant av sin trogna klassiker, och den här gången är det inte vilken klockmodell som helst.

Modellen ”G-D5000-9JR” är en konceptklocka smyckad med inget mindre än 18 karat glimmande guld. Klockan har förstås inte tagits fram i någon vidare massproduktion utan kommer endast att släppas i 35 exemplar.

Precis som med alla G-Shock-modeller är klockan utrustad med klassisk Casio-teknik och funktioner. Den drivs bland annat av Casios Tough Solar-laddningssystem och är även utrustad med avancerad radiovågsteknik med uppkopplping till sex stationer runt om i världen.

Casio G-Shock lanserar sin dyraste klocka någonsin

Den galnaste aspekten med klockan måste ändå vara priset. G-Shock-modellen säljs nämligen för hela 69 500 dollar, alltså cirka 647 000 kronor.

Huruvida klockan blir kioskvältande för en och annan välbeställd ursamlare återstår att se. Den intresserade behöver göra en förbeställning hos Casios webbutik den 15 maj där klockan sedan kommer skickas till några få utvalda i december.

Läs också:Dela på Facebook
Tweeta