CDLP gör badkläder med mexikanskt lyxhotell

Kan ett par färgglada badbyxor stilla resesuget?

Tom Cehlin  |  Publicerad 2020-10-19 13:18  |  Lästid: 2 minuter

Populära underklädesföretaget CDLP ligger inte på latsidan. Efter att för några år sedan ha inlett sin verksamhet med monokroma underkläder i lyocell har man mot slutet lanserat bland annat morgonrockar, badbyxor, långkalsonger och t-shirtar – och en prenumerationstjänst för nämnda underkläder.

Till hösten lanserar man också en färggrann kollektion badkläder som gjorts tillsammans med eko-lyxhotellet Cuixmala, beläget i ett 12 000 hektar stort naturreservat på Mexikos stillahavskust.

Designsamarbetet har inspirerats av hotellets arkitektur, färger och mönster, och består av badbyxor och en scarf. Badkläderna är tillverkade i Portugal av Econyl, ett nylonfiber som produceras genom att återvinna plast från bland annat haven.

Anledningen till att hotellet Cuixmala valdes ut som samarbetspartner handlar också om dess miljötänk. Hotellet driver bland annat ett skyddsprojekt för sköldpaddor som släppt ut över en miljon bebissköldpaddor, ett program för återplantering av skog, och en organisk och biodynamisk farm.

Kollektionen lanseras på CDLP:s sajt från och med den 25 oktober.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-10-19 13:25