CDLP:s designchef väljer sina favoriter ur sommarkollektionen

Designchef Ingrid Guttormsen: "En snygg pyjamas är det ultimata sommarplagget".

Daniel Lindström  |  Publicerad för 1 dag sen  |  Lästid: 3 minuter

Skjortan

”Patch Pocket Shirt är något av en favorit i huset – en arbetsjacka och kombinerad kavaj med en avslappnad rak passform och rymligt formade ärmar, designad för strandluncher och sommarfester.”
2 750 kr.

Badshortsen

”Bermuda Swim Shorts är gjorda i en nylon-poplin som är snabbtorkande och anpassad för bad. Med sin skräddade front i kombination med bekväm resår blir de en avslappnat dressad del av sommar-garderoben.”
2 150 kr.

T-shirten

”Midweight T-shirt är en klassiker från oss, tillverkad i en bomull- och tencel lyocell-blandning, i vår mellanvikt på 220 gsm. Den är välskräddad med en hållbar halsringning och axelsömmar.”
900 kr.

Designern svarar

Vad inspireras du av i ditt designarbete?

– Inspiration kommer från så många olika håll, och varje gång jag får frågan känns det som en kliché att prata om konst och musik, nya och gamla filmer, magasin och dansföreställningar. Och alla unika karaktärer man ser omkring sig om man inte har näsan i mobilen. Men så är det. Och det kan lätt bli en överväldigande röra – så tricket är att kategorisera och göra medvetna val, fokusera på vad som är användbart för projekten jag arbetar på här och nu, och sortera resten i olika underliggande minnesbanker eller konkreta arkiv.

Vad kännetecknar ”den perfekta t-shirten”?

– Det första jag lägger märke till är om t-shirten har välsydda sömmar och är tillverkad av ett kvalitativt material. En perfekt t-shirt ska hålla i flera år och åldras vackert med tiden. Sen tar jag reda på om plagget har producerats enligt rättvisa och hållbara standarder. Passformen är också en del av ekvationen och är naturligtvis personlig.

CDLP:s designchef Ingrid Guttormsen.

Hur bär man en pyjamas på snyggaste sätt utanför hemmet?

– En snygg pyjamas är det ultimata sommarplagget, då de är utformade med rymlig passform och i svala material. Om man inte vill se ut som om man just stigit upp ur sängen kan man bära plaggen enskilda, som exempelvis en pyjamasbyxa till ett linne eller en t-shirt. 

Vilken är den perfekta längden på badbyxor, enligt dig – och varför?

– Precis som med t-shirten så kommer man alltid att se bäst ut i det man känner sig snygg i. Personligen tycker jag att ett par riktigt korta shorts är fint och även funkar bra för löprundan, samtidigt som Bermuda-shorts funkar både till badet och lunchrestaurangen. Ska man simma längder eller ligga vid poolen och sola kan det vara tajta swim briefs som gäller.

Vilket är ditt bästa stylingtips för killar?

– Hellre en storlek för stor än för liten!

Dela på Facebook
Tweeta