Första anhalten när pandemin är över: Champagnebaren på Grand Hôtel

Välrenommerade vinhuset Ruinart har skapat en unik champagnebar på Grand Hôtel i Stockholm som väcker törsten hos oss på King.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2021-01-29 16:15  |  Lästid: 2 minuter

Ruinart slog upp dörrarna för nästan 300 år sedan i champagnens huvudstad Épernay i Frankrike och är därmed världens första och ännu verksamma champagnehus (paus för applåder). Det grundades 1729 av Nicolas Ruinart, brorson och adept till den berömde munken Dom Ruinart (för övrigt god vän med en annan bekant munk vid namn Dom Pérignon) och förblev ett familjeföretag i drygt två sekel tills det 1963 såldes till Moët & Chandon och blev ett flaggskepp för franska lyxkonglomeratet LVMH.

Ruinarts underjordiska vinkällare i champagnedistriktet är med på FN-organet Unescos världsarvslista. Den ligger 34 meter under marken, är utgrävd direkt ur kalkstensberget och är uppdelad på 24 olika rum där champagnehuset lägger en stor del av sina viner.

Med andra ord: Ruinart är ett av världens viktigaste champagnehus.

Nu har Ruinart skapat en exklusiv champagnebar på Grand Hôtel i Stockholm där du kan ta ett snabbt glas bubbel eller slå dig ner för en provsmakning av det bästa som huset har att erbjuda.

Champagnebaren är öppen för både hotellgäster och besökare och vill du besöka baren den redan nu under rådande restriktioner vill vi påminna om att följa myndigheternas rekommendationer. Grand Hôtels personal kommer även se till att råden följs och att champagneupplevelsen blir så trivsam som möjligt.

Att Champagnebaren presenteras just nu beror på att Ruinart är Grand Hôtels nya huschampagne. Tidigare var det Winston Churchills favoritskumpa Pol Roger som var hotellets förstahandsval (Grand Hôtel sålde ungefär 17 000 flaskor Pol Roger varje år) men från och med nu är det Ruinart som gäller.

Champagnebaren ligger i anslutning till klassiska Cadierbaren på Grand Hôtel.
Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-01-29 16:21