Champagnehuset Bollinger auktionerar ut spektakulär James Bond-flaska

Har du mer pengar än du behöver? Fira då världspremiären av nya James Bond-filmen No Time to Die med en rymdinspirerad specialutgåva från Bollinger.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2021-09-03 10:44  |  Lästid: 2 minuter

Efter många om och men börjar det dra ihop sig till världspremiären av No Time to Die. Tanken var ursprungligen att den 25:e officiella Bondrullen skulle haft premiär i april 2020, men på grund av en viss pandemi har datumet flyttats fram otaliga gånger sedan dess. Nu ser det dock äntligen ut som att filmen faktiskt går upp på vita duken den 30 september.

I samband med biopremiären återvänder James Bonds favoritchampagnehus Bollinger till rymdfärjan i filmen Moonraker som en gång skapades av den legendariske produktionsdesignern Ken Adam. Det var den brittiske designern Eric Berthes som fick i uppgift att ta fram en unik champagnelåda formad som rymdfärjan i Bondfilmen från 1979, och varje etui av de 407 som skapades gjordes för hand. Den smått spektakulära boxen består av tenn och träfaner, och omsluter en ishink av Saint Louis-kristall och en Bollinger 2007 Magnum.

Moonraker Luxury Limited Edition innehåller en Bollinger 2007 Magnum.

Nu ska ett exemplar av Moonraker Luxury Limited Edition att auktioneras ut på Bukowskis. Visningen av den exklusiva flaskan sker digitalt från och med den 24 september samt fysiskt i Bukowskis lokaler i Stockholm mellan den 4–6 oktober. Utgångspriset ligger på saftiga 55 000 kronor.

Du hittar auktionen på bukowskis.com/systembolaget eller i Bukowskis lokaler på Västberga Allé 3 i Stockholm mellan just den 4–6 oktober. Champagnen klubbas den 6 oktober.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-09-03 10:44