Chefredaktör Per Nilsson slutar på King

Kings grundare och chefredaktör Per Nilsson väljer att lämna sin post.

Redaktionen  |  Publicerad 2017-11-01 08:55  |  Lästid: 2 minuter

– Ja, efter 13 helt fantastiska år med King och Egmont väljer jag att gå vidare.

Hur känns det?

– Lite märkligt. Det har hänt så oerhört mycket under de här åren. Jag har inte jobbat på King utan jag har levt King sedan projekteringen hösten 2004 så det är klart att det kommer bli en omställning. Men jag behöver den. Är för hungrig på allt det andra jag vill göra. Jag känner en enorm stolthet, väldig tacksamhet men även stor spänning och förväntan. Stolt över min starka idé. Idén som funkade redan från start. Idén som först fick nobben av några trötta förlag som på förhand dömde ut modemagasin för män med män på omslaget. Förlag som efter något år med King på marknaden succesivt ändrade innehållet, gjorde sig av med halvnakna brudar från omslagen och sen ville bli modemagasin.

Vad är du mest stolt över under din tid på King? 

– Stolt är jag över att jag varit med och inspirerat många män genom åren till sina klädinköp och sätt att klä sig och faktiskt få upp ögonen och intressera sig för något av det roligaste som finns. Kanske till och med prestera bättre i möten med andra människor. Stolt över att jag med mina kollegor tagit King från printtitel till fullfjädrat varumärke med flera affärsben som sajten, natives, advertorials, events, kollektioner, content, filmer, och poddar. Mest stolt är jag dock över något som jag tror att inte så många av er känner till och det är att King visat stor vinst under de här åren. Av de miljonerna har stora delar portionerats ut till välgörenhet genom årens lopp. Bra Egmont Foundation!

– Tacksam är jag givetvis över de makalösa kollegor som arbetat med mig under årens lopp. Utan er hade det här aldrig varit en sån framgångssaga. Utan alla trogna och fantastiska läsare som följt med på den här resan hade jag heller aldrig klarat det här. Tack alla ni! Tack till Egmont Publishing som trodde på idén och mig. Självklart är jag enormt tacksam för alla annonsörer och partners som satsat på King under de här åren. Underbart! Nämnde jag alla omslagspersoner och alla andra intervjupersoner som gjort King läsvärd och gett oss sin dyrbara tid? Så tacksam även där. Hör ni det Ralph Lauren, Prins Carl Philip, Mikael Persbrandt, Jens Lapidus, Henke, Zlatan, Nadal, Axwell och alla ni andra – tack!

Okej, stolt och tacksam. Absolut. Men. King är ju din baby!

– King är inte min baby längre utan en vuxen och belevad tonåring som klarar sig bra utan sin pappa. Den 1 februari nästa år tar modechef Claes Juhlin över som chefredaktör och med honom som kapten för skutan pågår framgångssagan minst 13 år till. 

 Så vad gör du i morgon?

– Jag jobbar kvar inom Egmont Publishing till och med den sista januari 2018. Sen kommer jag att arbeta med det jag drömt om under en tid men som inte rymts under Kings paraply. Exakt vad får du veta om du följer mig på Instagram @maisonnilsson men jag kommer även i fortsättningen att inspirera och informera svenska män i ämnena stil och mode, så mycket kan jag avslöja. Inte omöjligt att det blir ett och annat gästspel hos King.


Dela på Facebook
Tweeta