Chefsdesigner Jessy Heuvelink väljer tre favoritlooks från BLK DNM:s vårkollektion

Som BLK DNM:s nya creative director ska Jessy Heuvelink blåsa nytt liv i det svenska varumärket, utan att svika dess DNA. Vi bad honom välja sina favoriter från den första vårkollektionen i egen regi.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2023-02-15 16:07  |  Lästid: 3 minuter

Jessy Heuvelink är ett bekant namn för den som kan sin svenska modebransch. Efter många år som chefsdesigner på J.Lindeberg och egna smyckesföretaget JH Nocturnal är den Stockholmsbaserade holländaren nu aktuell med sin första kollektion som creative director på BLK DNM. Det lyxiga rock’n’roll-varumärket grundades 2011 av den svenska modeskaparen Johan Lindeberg och blev snabbt populärt för sina coola skinnjackor som bars av bland andra Kanye West. I dag har Johan Lindeberg lämnat företaget för att låta nya vindar blåsa genom varumärket.

Jessy Heuvelink är nytillträdd creative director på BLK DNM.

Hög modegrad och hållbarhet är ledord när Jessy Heuvelink presenterar sin första BLK DNM-kollektion.

– Inför min debutkollektion kändes det naturligt att börja om från början och skapa en helt ny logotyp, ett nytt typsnitt och ett nytt utseende för varumärket, säger Jessy Heuvelink. Min första kollektion bygger på varumärkets karaktäristiska estetik med skräddat, läder och denim, men med en ny mjukhet och flytande könstillhörighet som inte minst funkar på catwalken. Jag hoppas kunna uppmuntra människor att älska det de äger, att bygga upp en garderob med kläder som de behåller och värdesätter för alltid. Det här är plagg som är tillverkade och går att styla för att hålla länge.

Här är Jessy Heuvelinks favoritlooks från BLK DNM för våren 2023.

Look 1

Blazer 77 Wool Mohair (12 900 kr), Shirt 77 (2 000 kr), Jeans 77 / Vinatge Blue (2 400 kr), Belt 01 / Lizard (1 800 kr)

– Det är något väldigt attraktivt med en välkonstruerad kavaj! Jag älskar bra hantverk och kärlek för detaljer. Här är vår klassiska Blazer 77 i ull och mohair, med full canvaskonstruktion, markerade axlar och halvfodrad för att vara lätt som möjligt. Här stylad med vår tunika Shirt 77 i svart viskos och våra signaturjeans med hög midja och pressveck i en vintageblå tvätt. En sofistikerad vardagslook!

Look 2

Leather Jacket 75 (10 000 kr), Shirt 01 (2 700 kr), Leather Pant 55 (7 000 kr), Belt 01 (1 800 kr)

– Westerndetaljer är ett återkommande tema i kollektionen och jag älskar att blanda olika stilar och uttryck för att skapa en ny flytande estetik. Leather Jacket 75 i mjukt lammskinn och vacker cognacfärg är verkligen ett av mina favoritplagg från SS23-kollektionen. Här bärs den med vår kråsvariant av Shirt 01 i silke och våra 50-talsinspirerade skinnbyxor med hög midja och raka ben, Leather Pant 55.

Look 3

Blazer 71 (35 000 kr), Trouser 77 (9 900 kr), Shirt 01 (2 700 kr)

– Den här looken är en riktig showstopper! Allt handlar om tyget, ett gräddfärgat rått silke från Loro Piana, helt fantastiskt! Blazer 77 har en konstruktion med full canvas, markerade axlar och halvfodrad. Den passar utmärkt till vår nya bootcutmodell Trouser 77 och den fransiga silkesskjortan Shirt 01.

Kollektionen är ute i butik nu, både fysiskt och digitalt på blkdnm.com.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-02-15 16:07