Chinosbyxor på tre sätt

Philip Conradsson  |  Publicerad 2018-03-15 12:44  |  Lästid: 2 minuter

Få plagg är lika förknippade med sommarhalvåret som den klassiska chinosbyxan. Givetvis sträcker sig användandet betydligt längre än under de varmaste sommarmånaderna.

Chinosbyxan har från början ett militärt ursprung och tillverkades ofta som hel uniform med underdel och överdel i samma tyg. Bomullstyget som kännetecknar byxtypen har sedan dess anpassats till rådande stilideal, det vill säga ett smalare snitt. Den ursprungliga chinosbyxan var gjord i grövre bomullskvalitet, hade mer generös passform och hade ofta hög midja.

Att matcha chinosbyxan är lätt när väl färg och passform har valts ut. Det tacksamma med chinosbyxan är att den är möjlig att både klä upp och klä ner, det vill säga att den kan bäras både med kavaj, skjorta och slips såväl som till t-shirt.

Oavsett hur silhuetten på din chinosbyxa ser ut är färgen khaki det mest klassiska utförandet och samtidigt mest lättmatchade. Däremot ser vi gärna chinosbyxan i färger som navy, oliv, brunt och krämvitt beroende på säsong och tillfälle.

Chinosbyxor på tre sätt

Ett exempel på hur chinos kan matchas med uddakavaj, skjorta och slips. I detta fall i en beige och brun färgskala.

Chinosbyxor på tre sätt

Ett mindre formell utstyrsel där chinosbyxan matchas med jerseykavaj och långärmad pikétröja.

Chinosbyxor på tre sätt

Chinos tillsammans med en kortärmad vit skjorta, en perfekt kombo för semestern.

Dela på Facebook
Tweeta