Chivas serverar whiskydrinkar på 100-festen – i pappmuggar

Rai Fierro på Chivas berättar vad de kommer att bjuda gästerna på, varför drinkarna serveras i pappmuggar – och varför du inte ska bry dig om vad andra tycker när du njuter av din whisky.

Redaktionen  |  Publicerad 2018-05-24 13:45  |  Lästid: 1 minut

Hej Rai, vad kommer ni bjuda på i morgon?
– Det blir en drink som heter Penicillin, som uppfanns på en bar i New York för 15 år sedan eller så. Den innehåller whisky, ingefära och citron, och så sprayar vi en rökig whisky ovanpå för att få lite rökiga toner. 

Det låter gott. Berätta varför ni serverar drinkarna i pappersmuggar!
– Vi har slutat med sugrör i hela företaget, för att minska konsumtionen av plast. Vi har inga brandade glas eller sugrör, i stället använder vi återvinningsbara pappmuggar. Det är ovant i Sverige än så länge, men det är så vi kommer göra. Sugrör är på väg att förbjudas i bland annat England och USA.

Har du som expert några råd till alla aspirerande whiskyfantaster där ute?
– Man ska dricka det man gillar på det sätt man gillar att göra det på. Drick med is om du vill. Blanda med cola om du vill. Det finns gott om regler och åsikter om hur whisky ska drickas, men de är bara löjligt snobberi. Det är en personlig sak att njuta av whisky.

Dela på Facebook
Tweeta