Fredagsdrinken: Coconut Mohito
Får det lov att vara en somrig mohito med tropisk kokostwist?
Joel Ågren | Foto: Getty Images |
Publicerad 2023-04-21 07:49 |
Lästid: < 1 minuter
Du behöver
- 5 cl Plantation Isle of Fiji rom
- 4 limeklyftor
- 2 teskedar rörsocker
- 10 blad mynta
- 7 cl Kokosvatten
Gör så här
Ta fram ett highballglas, lägg i de fyra limeklyftorna och rörsockret och muddla. Har du ingen muddler kan du ta en slev med trubbig ände och trycka sönder limeklyftorna i glaset. Lägg myntabladen i handen och klappa till dem en gång. Lägg ner bladen i glaset.
Häll i rom och kokosvattnet och en skopa krossad is. Rör om försiktigt så det inte blir för urvattnat.
Fyll upp med mer krossad is så glaset blir fullt. Garnera med en myntatopp samt riven kokos – eller färsk kokos om du har tillgång till det.