Comme des Garçons gör H&M i höst

Redaktionen  |  Publicerad 2008-04-03 08:28  |  Lästid: 1 minut
Bild 427751
I höst kommer Comme des Garçons att designa för H&M. Bild från märkets vårkollektion.
Comme des Garçons tar över stafettpinnen efter Roberto Cavalli, Viktor & Rolf och Karl Lagerfeld. Det japanska märket skapar därmed höstens gästdesignerkollektion.
– Jag har alltid varit intresserad av balansen mellan det kreativa och det kommersiella. Detta är ett dilemma och det är en fascinerande utmaning att samarbeta med H&M eftersom det ger en möjlighet att dra detta dilemma till sin spets och försöka lösa det, säger Rei Kawakubo, grundare och chefsdesigner för Comme des Garçons.
Kollektionen kommer att innehålla en dam- och en herrkollektion samt utvalda barnplagg. Även accessoarer och en exklusiv unisexparfym kommer att lanseras.
 – Rei Kawakubo har länge stått högt upp på vår önskelista och det känns fantastiskt att hon har valt att samarbeta med oss. Vi har oerhört stor respekt för Kawakubos modefilosofi som ifrågasätter modevärldens invanda mönster och vi beundrar hennes konstnärliga inställning till mode, förklarar Margareta van den Bosch, kreativ rådgivare för H&M.
Världslanseringen av kollektionen kommer att äga rum i samband med öppningen av H&M:s andra butik i Tokyo, Japan, i början av november.
Se mer av Comme des Garçons i Kings visningsgalleri.

Av: Text: Kristoffer Vural

Dela på Facebook
Tweeta