Då gör fartygskopian ”Titanic II” sin premiärtur

I år är det 106 år sedan skeppet Titanic sjönk i Atlanten och drog över 1 500 människor med sig i djupet. 2022 är det tänkt att en modern kopia – Titanic II – ska göra sin jungfrufärd.

Johanna Jackson  |  Publicerad 2018-10-22 08:51  |  Lästid: 2 minuter

Artikeln publicerades ursprungligen på Vagabond.

Interiören kommer vara lika lyxig som sin föregångare och till utseendet kommer uppföljaren att vara nästan identisk med det urpsrungliga skeppet. Det innebär ett turkiskt bad, en pool, utsmyckade matsalar, en grandios trappa och förstaklasshytter. Titanic II kommer däremot att vara utrustad med uppdaterade navigations- och säkerhetssystem.  

Då gör fartygskopian

Bakom bygget står den australiensiska miljardären Clive Palmer och företaget Blue Star Line som annonserade planerna på Titanic II redan 2012 – 100 år efter att skeppet förliste. På grund av problem med finansieringen senarelades premiärdatumet dock till 2016, sedan 2018 och nu till 2022.  

Då gör fartygskopian

I en tidigare version av artikeln skrev King att den första kryssningen skulle gå via Dubai till Southampton, detta enligt uppgifter i Cruise Arabia & Afrika. Det är dock inget som Andrew Cook, talesperson för Blue Star Line vill bekräfta.

– Vi färdigställer planer för design, konstruktion och ingenjörer vid denna tidpunkt. Vi kommer att tillkännage kompletta tidslinjer när dessa kontrakt är genomförda, skriver han i ett mail.  

Han hänvisar också till ett bifogat pressmeddelande där det däremot står att Titanic II, som har plats för 2 400 passagerare, kommer att följa i dess förlagas kölvatten och kryssa mellan Southampton i Storbritannien och New York.  

– Fartyget kommer att följa den ursprungliga resan och transportera passagerare från Southampton till New York, men hon kommer också att kryssa runt om i hela världen, och inspirera och förtrolla människor, och på samma gång attrahera oöverträffad uppmärksamhet, intresse och väcka mystik i varje hamn hon besöker, säger Clive Palmer i pressmeddelandet. 

Då gör fartygskopian

Titanic II kommer att vara 270 meter lång och 53 meter hög och ha tre hyttklasser, men vara något bredare än förlagan. Hur mycket en biljett kommer att kosta, och när biljetterna kommer att finnas till salu, är inte avslöjat i dagsläget. Dela på Facebook
Tweeta