Då kommer nya ”Game of Thrones” – ny trailer och premiärdatum

Nya – längre – rörliga bilder och ett satt premiärdatum för den sista säsongen av "Game of Thrones".

Joakim Almén  |  Publicerad 2019-01-14 10:05  |  Lästid: < 1 minut

I dag är det på pricken tre månader kvar tills den sista, av alla förhandsuppgifter att döma feta, säsongen av världens största tv-serie Game of Thrones startar. I samband med att den tredje säsongen av True Detective rullades igång idag passade HBO på att premiära en ny trailer för GoT – och meddela att serien startar 14 april (anteckna och sätt mobilpåminnelse redan nu!).

Tillskillnad från tidigare teaser-trailers, där vi knappt fått se rörligt från den nya säsongen, fläskar HBO den här gången på med nytt material. I trailern får vi se Jon Snow, Sansa och Arya Stark vandra runt bland prominenta förfäders gravar i Winterfells kryptor. Resten? Ja, kika själva i trailern längst ned i artikeln.

Den åttonde säsongen av GoT består enbart av sex avsnitt, vilket kan tyckas lite snålt på förhand. Lyckligtvis talar förhandsuppgifterna för att det handlar om väl tilltagna sex sista avsnitt – både längd- och budgetmässigt, där krigsscenerna är de största som någonsin filmats.

Varje avsnitt ska vara ungefär lika lång som en långfilm – där HBO:s VD Richard Pleple, som fått se alla avsnitten, också uttalat sig om att han tycker att känslan av den sista säsongen är att det känns som sex långfilmer, skriver Variety.

Sorgen kommer givetvis vara fullständig när fantasyserien går i mål. Men HBO jobbar redan på en prequel, vilket blivit mer regel än undantag till storserier, där Naomi Watts spelar huvudrollen. Den ännu icke namngivna prequel-serien ska behandla White Walkers begynnelse, mysterierna i öst och Starks familjelegend.

Den åttonde säsongen av Game of Thrones har premiär 14 april på HBO.

Se nya trailern till Game Thrones sista säsong här:

Artikeln publicerades först på Café.

Dela på Facebook
Tweeta