Den här monsteryachten kan – teoretiskt sett – bli din för 3 miljarder

Funderar du på vilken båt som du ska skryta med under Stockholmsveckan på Gotland nästa sommar är The Octopus kanske inte helt fel alternativ.

Markus Aamisepp  |  Publicerad 2019-09-19 15:49  |  Lästid: 2 minuter

Om du står i begrepp att lägga en miljardsumma på en yacht så har du tur. Nu ligger nämligen den avlidne Microsoftmiljardären Paul Allens superryacht The Octopus ute på till försäljning för drygt tre miljarder kronor.

Men, innan du börjar knappa in ditt bankkortsnummer och CVC-kod borde du dock veta vad världens kanske vräkigaste båt har att erbjuda.

Låt oss inleda rundturen med de två helikopterplattorna som finns på yachten. Det är trots allt viktigt att ha någonstans att landa sina Blackhawks (i plural). Känns likväl mödosamt att behöva åka jolle ut till din megabåt och klättra upp för en trappa innan semestern ska avnjutas.

På bilden: bara en helikopterplatta, men bli inte orolig – självklart finns en till!

Inte nog med det: yachten har ett däck för uteslutande underhållningsaktiviteter med biosalong, bibliotek, gym, spa och en basketplan.

Det låter kanske ansträngande att lyfta vikter, sitta i en varm bastu eller göra åtskilliga slam dunks hela dagen. Men oroa dig inte. Blir du trött kan du istället bege dig till en av flera loungar eller sätta dig i glasbubblan på nedre däck där du kan observera havsbotten.

Men var ska jag få plats för alla mina kompisar då, tänker du kanske oroligt?

Oroa dig inte – det finns plats för sammanlagt 26 gäster i 13 olika hytter. Skulle det inte vara nog kan du alltid knyta bekantskap med den 63 man starka besättningen som är nödvändig för att hålla yachten i toppskick.

Microsoftmiljardärens Paul Allens lyxyacht

Nu kanske du tänker att allt detta borde vara vedertaget och finnas på varje yacht som man måste punga ut mer än tre miljarder kronor för – men det finns faktiskt en grej som skiljer The Octopus från andra vräkyachter.

I priset ingår även en fjärrstyrd ubåt som kan dyka ända ned till 3 000 meters djup och streama högupplöst live-video till yachten. Vill du dock ha hela upplevelsen så kan du istället hoppa in i den gula ubåten Pagoo, med plats för åtta gäster, som följer med i köpet.

The Octopus är skräddarsydd för en riktig pengaspruta. Råkar du alltså ha 3 165 000 000 kronor till godo och är beredd att slå till får du väldigt gärna ta med oss andra på en åktur.

Källa: Men’s health

Artikeln publicerades först på Café.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-09-19 16:27