Maria Olsson: Tre vintriga favoriter från Peak Performance

"Välj plagg med hållbara och funktionella material" – King fick en pratstund med Maria Olsson, creative director på Peak Performance.

Daniel Lindström  |  Publicerad 2021-11-12 14:49  |  Lästid: 2 minuter

Ni ”återanvänder” en del gamla jackmodeller den här säsongen. Hur lyckas man skapa ett vintage-uttryck och samtidigt bibehålla hög funktion?

– Det finns något vackert i kombinationen av vintage och modern innovation och teknologi, vilket vi lägger stort fokus på i våra arkivsläpp. Det ger produkten det bästa av båda världar. I grunden handlar det om att vårda vår historia och det hantverk som lagts ner i varje produkt. Vår grundfilosofi, att skapa produkter som håller över tid, är lika sann i dag som för 30 år sedan – inte bara funktionellt, utan även visuellt. 

Hur har pandemin påverkat Peak Performance som varumärke?

– De senaste snart två åren har varit en otrolig utmaning för alla och så även för oss, inte minst på grund av att vi är ett varumärke med en stark kultur grundad i att göra och dela saker tillsammans. Hårda restriktioner och stängda butiker i långa perioder har även gjort att vi tvingats prioritera i hela vår värdekedja. Samtidigt så har pandemin fört med sig en växande trend globalt kring önskan att vara mer aktiv och spendera mer tid utomhus, vilket är en positiv utveckling och en trend som vi tror är här för att stanna. Vi har även sett ett större intresse för produkter med högre kvalitet och längre hållbarhet, en beteendeförändring som vi tar emot med öppna armar.

 Hur klär man sig funktionellt i en urban miljö i vinter?

– Välj plagg med hållbara och funktionella material som fungerar genom hela säsongen oavsett väder, men som samtidigt har ett progressivt designuttryck. Vår casualkollektion kombinerar en casualsilhuett anpassad för vardagen med funktionella material – perfekt för nyckfullt vinterväder och en aktiv urban livsstil.

Retrojackan

Vibe 95 är en hyllning till vår historia och en hommage till originalet från 1995. Uttryck och grundprinciper är bibehållna från originalet men kombinerade med nya hållbara material, detaljer och färger för att hålla i minst 25 år till, i linje med vår cirkulära designstrategi. 4 000 kr.

Dunjackan

Helium är en av våra mest ikoniska produkter. Jackan skapades ursprungligen i samarbete med bergsguider för de tuffaste av utmaningar. En otroligt mångsidig produkt som levererar oavsett aktivitet och årstid. Bonus är att den inte väger mer än en apelsin. 2 400 kr.

Skaljackan 

Shielder R&D Stretch Jacket är vår mest avancerade skidjacka någonsin och den enda skidjacka som helt och hållet är gjord i gore-tex pro stretch. Den lanseras i en limiterad upplaga i november och bars av Kristofer Turdell när han vann Freeride World Tour i Verbier. 8 000 kr.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-11-21 19:59