Designerns val – ur Morris Heritage vårkollektion

Roger Åkesson, designer och kreativ chef på Morris Heritage, väljer sina tre favoritplagg från märkets vårkollektion.

Redaktionen  |  Publicerad 2017-03-16 08:00  |  Lästid: 2 minuter

Har ni arbetat efter någon särskild strategi inför årets vårkollektion?

– Ja, strategin har vi döpt till ”The new luxury gentleman” som för oss står för -tidlös elegans. Tanken är att skapa en mer avslappnad framtoning av Morris Heritage..

Vad innebär ”The new luxury gentleman” mer exakt?

– Det handlar om att tona ner den mer dressade stilen, och att nå nya kunder med en casual framtoning i noggrant utvalda tyger. Det är en mjukare silhuett, som framför allt framgår av det exklusiva materialvalet i plaggen.

Vilka färger präglar kollektionen?

– Färgtemat är uppbyggt på våra neutraler, där grått är viktigt denna vår. Övriga färger som ingår är beige, brunt och navy. Dessa färger ger oss alltid möjlighet att presentera bra och snygga kombinerade looker, antingen ton i ton, eller i kontrasttoner.

Vi ser också en del sneakers, berätta mer om dem.

– Eftersom vårt fokus med vår- och sommarkollektionen är en mer avslappnad look var det ett väldigt naturligt steg att utveckla en casual skomodell och då föll valet på sneakers.

Var har ni hämtat inspirationen?

– Vi inspireras av oss själva från säsong till säsong, men naturligtvis är resorna till Italien den största källan till inspiration. Milano och Florens inspirerar när det gäller färg, form och material, liksom även London.

Tre favoriter: 

Blå paddad nylonjacka

”Ett fantastiskt praktiskt, snyggt och stryktåligt plagg. Det fungerar lika bra till en nonchalant elegant look som till jeans och pullover.”

Pris: 3 499 kr.

 

Designerns val – ur Morris Heritage vårkollektion

Mönstrad kavaj i linne

”En perfekt kavaj till våra skjortor, stickade tröjor och våra 5-ficks-bomullsjeans. En kavaj som ger valuta för pengarna, helt enkelt.”

Pris: 4 499 kr.

Designerns val – ur Morris Heritage vårkollektion

Lumberjacka i getmocka

”Ett plagg som symboliserar vårt tema ’The new luxury gentleman’. Klassisk mockajacka, med uppdaterad och modern passform.”

Pris: 7 999 kr.

Designerns val – ur Morris Heritage vårkollektion


Dela på Facebook
Tweeta