Designerns val: 3 favoriter ur Hopes vinterkollektion

Witold Dmytrów, designer på Hope, väljer sina favoritplagg från säsongens kollektion.

Daniel Lindström  |  Publicerad 2023-12-20 08:15  |  Lästid: 2 minuter

Skjortan

”Lätt stickad skjorta i en mjuk alpackablandning med ett tonalt randmönster. Den avslappnade passformen och genomskinliga sticktekniken gör den perfekt för lager-på-lager eller för att bära direkt mot huden.”

4 300 kr.

Jeansen

”Modellen Beat har en perfekt unisex-passform med hög midja och lätt utsvängda ben. Dessa jeans är tillverkade av ekologisk bomull och är tvättade med en teknik som minskar mängden energi, kemikalier och vattenanvändning.”

2 600 kr.

Rocken

”Enkelknäppt rock i en kompakt twill med en lyxig känsla. Den avslappnade passformen gör den perfekt för att bära lager av plagg under. Looken är vintageinspirerad samtidigt som den känns modern.”

6 500 kr.

Designern svarar

Vad har du inspirerats av när du designade höstkollektionen 2023?

– Grottor, grottutforskning, gruvdrift, kristaller, geologi – allt som har att göra med stenar och att utforska naturen. Detta kan man framför allt se i många tvättar, texturer och färger i kollektionen. Vi har även försökt kombinera klassisk workwear med skrädderi och tekniska funktionsmaterial för att skapa en garderob som känns modern. 

På vilket sätt är Hope ett hållbart val för modekunden?

– Vi strävar hela tiden efter att skapa plagg som har ett tidlöst uttryck och är gjorda för att hålla under många, många år. Det betyder inte att det handlar om basplagg, mer att de känns speciella.

– Dessutom jobbar vi hårt för att göra hela vår leveranskedja mer hållbar. Ett exempel är vår denim, där vi använder ekologisk bomull som tvättas med tekniker som minskar mängden energi, kemikalier och vatten.

För sex år sedan lanserade Hope en ny storleksbeteckning med både dam- och herrstorlekar tryckta på alla plagg. Det var banbrytande då, har ni hjälpt till att förändra könsnormer och ideal inom mode?

– Vi står fast vid idén om att stil går före genus, och det syns i kollektionen, inte bara i storleksmärkningen. Vi lämnar till kunderna att bestämma vad de vill ha på sig. Arbetet pågår hela tiden, inte minst på vår sajt och i våra lookbooks där vi hela tiden använder både tjej- och killmodeller för att visa samma plagg och produkter. 

Vad hoppas du att vi får se mer av under modeåret 2024?

– Att killar och tjejer vågar leka mer med silhuetter och material. Det är så spännande med kontraster – grovt och tunt, matt och glansigt, oversizat och tajt.

Dela på Facebook
Tweeta