Mode: Här är H&M-designerns favoritplagg ur vårkollektionen

Andreas Löwenstam, designchef för herrkläder på H&M, väljer sina personliga favoritplagg från H&M Studios vårkollektion.

Redaktionen  |  Publicerad 2018-04-24 11:13  |  Lästid: 3 minuter

Tröjan

”Vi jobbar länge och intensivt med vår H&M Studio SS18-kollektion, så att välja tre favoriter är så klart en utmaning. Men okej, den första är en mönsterstickad tröja som jag kommer att bära hela våren. Jag blir väldigt glad av att bära denna tröja som har inslag av fräscha accentfärger.”  799 kr.

Mode: Här är H&M-designerns favoritplagg ur vårkollektionen

Bootsen

”Som andra favorit väljer jag ett par boots med en riktigt skön klack som faktiskt påminner om dem som Vincent Gallo bär i kultklassikern Buffalo ’66. Med dessa på fötterna kompletterar du vilken look som helst, vare sig det är till jeans och T-shirt eller till en schyst kostym.” 1 499 kr.

Mode: Här är H&M-designerns favoritplagg ur vårkollektionen

Västen

”Min tredje favorit är även den stickad. Allt man bär behöver ju inte vara praktiskt och funktionellt, och därför designade vi denna produkt som är en blandning av en stickad väst och en accessoar. Det känns som ett både lekfullt och klassiskt plagg på samma gång. En klar favorit!”  599 kr.

Mode: Här är H&M-designerns favoritplagg ur vårkollektionen

Designern svarar

Mode: Här är H&M-designerns favoritplagg ur vårkollektionen
Andreas Löwenstam. Foto: Pressbild

Var har ni hämtat inspiration ifrån?

– Tokyos konst- och kulturliv, det finns mycket vackert och coolt som kommer med denna fantastiska stad. Textilierna och printen för den här kollektionen är särskilt inspirerade av tecknen i det japanska alfabetet. Den japanska skräddarkulturen har inspirerat oss genom hela designprocessen och i kollektionen hittar du bland annat flera asymmetriskt skurna plagg samt en hel del voluminösa siluetter.

Vilka färger och material satsar ni på?
– När det kommer till H&M Studio är det viktigt för oss att visa på innovation och kreativitet, något som präglar hela teamets arbete med kollektionen. För H&M Studio SS18 jobbade vi bland annat med bomull och linne men hade även inslag av tekniskt nylon, svala ull­kvaliteter och läder. När det kommer till grundfärgerna för H&M Studio SS18 har vi satsat mycket på svart och bruten vit, som kompletteras med en pinjegrön nyans, en varm gul ton och en sportig blå accent.

Vilka trender är det annars som gäller i vår?
– Vi har bland annat jobbat med att uppdatera klassiska vår- och sommar­produkter i fräscha färger och mönster. Som till exempel ser vi mycket ränder i olika utseenden. Något som känns högst relevant även denna säsong är mönster inspirerade av den klassiska hawaiiskjortan. Vi ser även ett fortsatt intresse av att prata sport- och streetwear-mode, den snabba återkomsten av maritimt preppy samt en mer dekorerad stil inspirerad av hiphopkulturen.

Dela på Facebook
Tweeta