Designerns val: Jockum Hallin

Our Legacys designer, medgrundare och tillika adonis väljer tre favoriter ur höst/vinterkollektionen.

Johan Magnusson  |  Publicerad 2011-11-11 09:57  |  Lästid: 2 minuter
Designerns val: Jockum Hallin
Jockum Hallin, Our Legacy.

Jockum, vilken är vinterns viktigaste trend?
− Hela outdoor- och heritagevågen når sin kulmen denna vinter. Men vi vill se er rida ur denna lavin av klättrarselar, jägarvästar och vandringskängor iklädda skarpa ullrockar och mönstrade skjortor i 90-talsuttryck i fladdrande kashmirhalsdukar istället.

Och vad ser vi till våren?
– När solen väl letar sig fram är steget över till att ständigt gå i en avslappnad kostym inte långt, med en kavaj bekväm som en skjorta och byxor i jogginghybrid. Ackompanjera detta med buttondown och skinnskor på jobbet, eller med T-shirt och Vans slipons när det ska vara mer avslappnat.

Jockum Hallin väljer sina favoriter ur höst/vinterkollektionen 2011/2012.  

Designerns val: Jockum Hallin
Blazer, Our Legacy, 3 400 kr.

– Nyckelplagg i kollektionenr. En okonstruerad historia där stil möter komfort. Den är fortfarande smal i passformen, men där knapparnas placering och de enkla slagen gör den lättburen. Det har aldrig varit så skönt att vara uppklädd. Bär en vit eller gråmelerad T-shirt alternativt en mjukare skjorta perfekt under blazern. Satsa på ett par av våra wholecuts eller amerikanskproducerade sneakers från New Balance på fötterna.

Designerns val: Jockum Hallin
Duffel, Our Legacy, 4 500 kr.

– En skottsäker sak som tar dig genom vintern oskadd. Duffeln i vår tappning – där italiensk tweed och en varm meltonull är sammanlänkade av lim och bildar ett vattentätt membran. Bär med mockaskjorta, bomberjacka eller varför inte en hästfilt under duffeln.

Designerns val: Jockum Hallin
Keps, Our Legacy, 600 kr.

– Våra basebollkepsar sys på förhand i amerikanska Seattle och är små mästerverk i kanadensisk ull som man skämmer bort knoppen med. Funkar till allt. 

Dela på Facebook
Tweeta