Designerns val: Johan Lindeberg

Johan Lindeberg om favoriterna i vårens Blk Dnm-kollektion.

Jimmy Guo  |  Publicerad 2012-01-27 09:34  |  Lästid: 2 minuter
Designerns val: Johan Lindeberg

Johan Lindeberg, designer och grundare av Blk Dnm, vad har inspirerat våren kollektion?
– Min inspiration är konstant. Med Blk Dnm bestämde jag mig för att inte designa efter teman utan istället utgå från min egen intuition och smak. Med utgångspunkt i detta skapar jag produkter som är precis det jag vill ha på mig själv. Det är personligare än något annat jag gjort tidigare. Jag arbetar djupt med tre produktgrupper: skräddat, skinnjackor och jeans. Färgerna för våren är cognac och mahogny. Jag använder själv alltid vår T-shirt med djup urringning som finns i båda de bruna nyanserna.


Designerns val: Johan Lindeberg
T-shirt 5, 499kr. Blazer 3, 4 299 kr. Jeans 5, 1 299 kr. Blk Dnm

Helvit look: Blazer 3 & Jeans 5
– Jag brukar tillbringa somrarna i Montauk, längst ut på Long Island. Klär mig då i antingen en vit blazer Blazer 3 eller vit skinnjacka Leather Jacket 5 med vita jeans Jeans 5. Det känns chict och väldigt Long Island.

Designerns val: Johan Lindeberg
Leather Jacket 5, från 5 599 kr, Blk Dnm.

Skinnjacka i mocka: Leather Jacket 5
– Jag är den som nästan alltid har en skinnjacka på mig. Helst en bikermodell. Jag har till och med en ofta på stranden, då är detta alternativ Leather Jacket 5 i mocka extra skönt.

Designerns val: Johan Lindeberg
Tux Jacket 10, 5 399 kr, Blk Dnm.

Smokingjacka med jeans: Tux Jacket 10 & Jeans 5.
– Jag har alltid en smokingjacka med mig i bakluckan på min svarta vintage-Mercedes. Man vet aldrig var man hamnar och Tux Jacket 10, funkar alltid. Speciellt snygg är den till jeans.

Dela på Facebook
Tweeta