Designerns val: Peter Jansson

Turen har kommit till Cheap Mondays herrdesigner Peter Jansson att välja ut sina tre nyckelplagg ur vårkollektionen.

Jimmy Guo  |  Publicerad 2012-02-21 09:55  |  Lästid: 2 minuter
Designerns val: Peter Jansson
Peter Jansson, herrdesigner för Cheap Monday

Peter, hur ser Cheap Monday-mannen ut i vår?
– Han är sportigt avslappnad och bär en rak silhuett. Färgskalan är huvudsakligen dov och går i grått till beige men blandas upp med starka färger som ultramarint och orange. Plaggen sitter löst och skönt på kroppen, gärna lager på lager.

Vad har inspirerat er vårkollektion?
– En tid när tanken på kollektivet värdesattes, man levde utanför tidens normer och hade en stark tro på idealism och alternativa livsstilar.

– Ungdomens oskuldsfulla första kärlek har satt tonen för färgerna. Där urblekta toner från polaroidfoton blandas med starka accentfärger i blått, orange och mint.

Peter Janssons väljer sina tre favoriter ur Cheap Mondays vårkollektion:

Designerns val: Peter Jansson
Tröja Kent, Cheap Monday, 500 kr.

– En finstickad tröja med korta ärmar, stickningstekniken ”pointelle” skapar små hål i tröjan, vilket gör den perfekt för en varm sommardag när man vill vara både snygg och sval.

 

Designerns val: Peter Jansson
Jacka Douglas, Cheap Monday, 1000 kr.

– En bomberjacka i den blå nyansen ultramarine. Bombern är en klassiker som alltid känns modern och i denna färg blir den ett av vårens viktigaste plagg. Bär den gärna över skjortan så skjortans nederkant sticker ut, eller under rocken redan nu i vinter. – Den passar lika bra till dressade byxor med låg gren som till jeans. 

 

Designerns val: Peter Jansson
Skjorta Jeffrey, Cheap Monday, 600 kr.

– En blå skjorta i chambray-material. Jag gillar att den är lite längre och att den smala knäppkanten bara går ner halvvägs, till bröstet. Bär den till chinos, jeans eller en dressad byxa, den passar till allt, men allra bäst till en modern gummisko.

Dela på Facebook
Tweeta