Designerns val: Sommarens tre bästa väskor

Jan Carl Adelswärd, ägare av det 40-årsjubilerande väskvarumärket Baron, tipsar om de bästa väskorna i sommar.

Redaktionen  |  Publicerad 2018-07-17 08:24  |  Lästid: 2 minuter

Baron fyller 40 år. Hur skulle du beskriva varumärket?
– Baron har gjort väskor och accessoarer sedan 1978. De senaste åren har vi revitaliserat varumärket genom att höja kvaliteten, uppdatera sortimentet, starta e-handel och aktivera sociala medier. Vi har dessutom etablerat en fantastisk butik på Humlegårdsgatan i Stockholm.

Berätta om er designfilosofi.
– Vi följer inte korta trender, utan eftersträvar ett elegant och klassiskt uttryck och jobbar därför mycket med uppdateringar av material, färg och detaljer på våra ikoniska modeller. För nya modeller och kollektioner samarbetar vi ofta med externa designers, exempelvis Rasmus Wingårdh och Hanna Ross.

Du själv delar titel med varumärket, vad innebär det?
– Att varumärket Baron är mer än bara ett namn, det har mening och är genuint. Familjen Adelswärd har drivit Baroniet Adelswärd i tio generationer sedan 1783 och vi kan ett och annat om långsiktigt företagande och klassisk stil.


Vilken väska ska man satsa på inför semestern?
– Res med stil i bil, båt eller flyg och välj med fördel vår weekendbag i kanvas eller mocka. Coatingen på insidan av kanvasen och den impregnerade mockan gör att båda varianterna klarar sommarregnet.

Vilka är dina bästa packtips inför en weekendresa?
– "Always travel light and in style." Så skippa den fula rullväskan, ta i stället en av våra weekendbags med bärrem och packa smart. Välj plagg som går att kombinera vid olika tillfällen så blir det inte så tungt.

Hur kommer ni att fira Barons 40-årsjubileum?
– Vi firar med stil förstås, och planerar fest i butiken på Humlegårdsgatan.

 


Jan Carl Adelswärds väskfavoriter:

 

Semesterväskan

"Med denna klassiker reser du med stil, den är rymlig och klarar packning för lång weekend och går som handbagage på flyget." 
3 500 kr.

Designerns val: Sommarens tre bästa väskor

 

Weekendbagen

"Vår mindre weekendbag i brun mocka är perfekt för kortare resor, exempelvis helgresan till lantstället, och impregneringen hanterar regnskurarna."
4 500 kr.

Designerns val: Sommarens tre bästa väskor

 

Resegarderoben

"Packa smoking eller kostym till festen eller sommarbröllopet. Finns även utrymme för att få plats med skor, skjortor, accessoarer med mera."
3 500 kr.


Designerns val: Sommarens tre bästa väskor
Dela på Facebook
Tweeta