Dokumentär om Bill Gates liv på Netflix i september

En unik inblick i miljardärens livslånga karriär – och hur Bill försöker förvandla sina dollar bills till en filantropisk superkraft.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2019-09-04 11:41  |  Lästid: < 1 minut

Nu i september släpper Netflix den efterlängtade dokumentärserien om livet och karriären för datorpionjären tillika Microsoft-grundaren Bill Gates. Inside Bill’s Brain: Decoding Bill Gates följer multimiljardären under hans senaste år som mänsklig välgörare och utforskar även hans förflutna, hur han kom dit han är idag och hur han tror att saker kommer att bli i framtiden.

Den tredelade dokumentärserien är regisserad av ingen mindre än Davis Guggenheim (tidigare känd från verk som ”An Inconvenient Truth”, ”He Named Me Malala”), och ska ge oss en unik inblick i hur det kan se ut en vardag då Gates tampas med att hitta någon sorts lösning på några av världens mest komplexa problem. Allt detta förstås med samma optimism, nyfikenhet och entreprenörsglöd som inspirerade hans ursprungliga vision för moderskeppet Microsoft.

Trailern ger oss en glimt av Gates fanatiska arbetsetik som hjälpte till att göra Microsoft till ett av de största företagen i världen. Vi får också se att han älskar en bra hamburgare, tycker att hundar är bäst och att hans största rädsla skulle vara om hans hjärna helt plötsligt slutade fungera.

Se trailern här

Inside Bill’s Brain: Decoding Bill Gates släpps på Netflix 20 september.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-09-04 12:11